Milo Đurašković, Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio krivice biznismena i vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, koji su bili osuđeni za utaju poreza. Sem Miškovića, istom odlukom, Milo Đurašković, vlasnik "Nibes" grupe, oslobođen je za poresku utaju, dok je za zloupotrebe osuđen na tri godine zatvora.

„Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacioni sud u Beogradu je delimičnim usvajanjem žalbi preinačio prvostepenu presudu, u pogledu činjeničnog opisa dela i odluke o kazni, u odnosu na okr. Mila Đuraškovića, Dejana Jevtića, Rista Ristića, Boru Jelića, Branislava Jovanovića, Ljiljanu Kostić i Srđana Filipovića, te zbog izvršenja, u saizvršilaštvu, produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica iz člana 227, stav 3. KZ okr. Mila Đuraškovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine. Okrivljenog Dejana Jevtića i okr. Boru Jelića osudilo je na kaznu zatvora u trajanju od po 1 godinu i 6 meseci, okr. Ristu Ristića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine, okr. Branislava Jovanovića i okr. Srđana Filipovića osudilo na kaznu kućnog zatvora uz elektronski nadzor u trajanju od po 1 godinu i okr. Ljiljanu Kostić osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci. Takođe, od okr. Mila Đuraškovića i privrednog društva „Sheer korporacija“ oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela, te su isti obavezani da na račun budžeta Republike Srbije uplate i to: okr. Milo Đurašković iznos od 933.748.249,30 dinara i privredno društvo „Sheer korporacija“ iznos od 114.207.676,04 dinara. Oštećeno privredno društvo „FAM“ a.d. sa sedištem u Kruševcu je upućeno na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko – pravnog zahteva. U preostalom delu u pogledu ovog krivičnog dela prvostepena presuda je potvrđena“, navodi se u saopštenju Apelacionog suda u Beogradu i dodaje:

Pročitajte još:

„Usvajanjem žalbi prvostepena presuda je preinačena i okr. Miroslav Mišković, Marko Mišković, Živojin Petrović i Jadranka Bardić oslobođeni su od optužbe da su izvršili krivično delo poreska utaja iz člana 229, stav 3. KZ (od čega okr. Miroslav Mišković, Živojin Petrović i Jadranka Bardić u pomaganju). I okrivljeni Milo Đurašković oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo poreska utaja iz člana 229, stav 3. KZ.“, navodi se dalje.

Đurašković je vlasnik „Nibes grupe“, a tokom postupka vođenih protiv njega zaplenjene su mu mnogobrojne vrednosti. Među njima su bile umetničke slike Milana Konjovića, Mila Milunovića i Nikole Graovca, do Janoša Mesaroša, Sergeja Aparina i Lazara Vozarevića.

Ipak najzvučnija dragocenost koja je oduzeta Đuraškoviću, a koja se i dalje nalazi u depou Direkcije je – torbica holivudske glumice Merilin Monro. Kako su mediji ranije izveštavali, torbicu pokojne glumice, Đurašković je kupio na aukciji u Njujorku za neverovatnih milion evra.

BONUS video: Izjave advokata Borovića i Jakovljevića nakon suđenja Miki Aleksiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar