Vladika Stefan na Studiju B ćutao o otmici studenta Žarkova

Hronika 02. sep. 202012:18 > 13:2818 komentara
Podeli:
Foto Studio B printscreen

Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop i starešina Hrama Svetog Save, gostovao je jutros na televiziji Studio B. Pored afirmativne priče o sebi kao episkopu, njegovoj mladosti i zalaganju za izgradnju Hrama Svetog Save, ovaj vladika se nije izjašnjavao o navodima studenta Marka Žarkova da je umešan u njegovu otmicu.

Podsetimo, vladika Stefan je umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

PROČITAJTE JOŠ...

Prethodnih dana Šarić nije imao vremena da odgovori na telefonske pozive i poruke koje su mu upitli novinari portala Nova.rs, ali mu s druge strane nije bio problem da gostuje u jutarnjem programu televizije Studio B, gde se niko nije usudio ni da ga pita za otmicu i istražni postupak u kojem se on pominje.

Šta je rekao Stefan Šarić: Neće Sveti Sava dozvoliti nedostojnom da služi u Hramu

Gostujući u jutarnjem programu televizije Studio B, Šarić je najviše pričao o najavljenom završetku radova na Hramu Svetog Save, te je tako odgovorio i na pitanje novinarke da li ga je uplašilo što je izgradnja ove bogomolje postala deo “političkh potkusurivanja”.

“Plašiti se nije dobar izraz za ljude u crkvi. Pitao sam se da li je moguće da nekima ni Hram Svetog Save nije svetinja. Da li je moguće da bilo ko dolazi u Hram, da radi ili da bude tu, a da ima neki interes, finansijski, ekonomski. Da nije nešto drugo važnije”, poručio je Šarić, dodajući da je sve ostalo “logično i jasno”, navodeći da su episkopi izloženi brojnim iskušenjima.

vladika Stefan Šarić Foto: printscreen TV Hram

“Taj episkop dok je to postao, čitav život je bio u crkvi i izložen hiljadama dobrih i loših stvari. Nema potrebe da tu bilo ko koga brani i objašnjava. Prosto je šteta je što vidimo u Hramu nešto drugo sem onoga što je najsvetije”, naveo je on i dodao da Sveti Sava “neće dozvoliti” nekima da budu poglavari SPC.

“Neće Sveti Sava dozvoliti da poglavar njegove crkve bude neko ko nije dostojan, niti da služi u njegovom Hramu. To je poruka za svaku crkvu i svaki hram”, rekao je on.

“Služio liturgiju, a znao je da sam ja 20 kilometara dalje otet”

S druge strane, momak koji tvrdi da je vladika Stefan umešan u njegovu otmicu, Marko Žarkov, ranije za naš portal rekao da nikada neće moći da shvati ponašanje vladike Stefana, te da je otmica ostavila velike traume na njega.

“Najgore od svega što se otmica desila u subotu ujutru za vreme litrugije. Interesuje me da li je čovek u moralnom stanju da diže čašu i pričešćuje ljude, a da zna da je 20 kilometara dalje neko otet. Smatram da bi crkva morala da se ogradi od ovakve osobe, nemoralne i sa ozbiljnim kriminalnim nastojanjima” rekao je naš sagovornik.

Komentari

Vaš komentar