Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje glumcu Branku Vidakoviću koji se tereti za neovlašćeno posedovanje droge i muzičaru Iliji Markoviću, koji je optužen za nedozvoljenu proizvodnju narkotika, nastavljen je danas u Višem sudu u Beogradu. Postupak protiv Vidakovića, koji se ponovo nije pojavio jer je zaražen koronom, je razdvojen, dok je drugookrivljeni Marković izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje  krivičnog dela.

Autor: Tanja Milovanović

Marković je istakao da je priznao dilovanje droge iz straha za sopstvenu bezbednost, ali i svoje porodice, dodavši da je opšte poznato u gradu da glumac Vidaković diluje heroin.

„Ja sam priznao izvršenje dela koje je izvršio Branko Vidaković. Ceo grad, unazad 30 godina zna ko je on i da prodaje heroin. Vetar u leđa mu daju neki ozbiljni ljudi koji ga štite. Sve što je pronađeno prililom našeg hapšenja, odnosno vagice i heroin, pripadaju Vidakoviću koji je u iznajmljenom stanu merio i prodavao drogu. Čak je i narkomanima dozvoljavao da se drogiraju kod njega u stanu“, rekao je Marković.

Potom je obrazložio kako je uopšte ušao u posao sa Vidakovićem i detaljnije ispričao šta se desilo tog dana kada su privedeni.

Advokat, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Moja supruga i ja smo muzičari i zbog korone smo ostali bez primanja. Prihvatio sam Banetov predlog da ga vozim kada nosi drogu na prodaju. Vidakovića sam inače upoznao pre 7 godina na nekom gostovanju. Moram da kažem da sam Branka odvezao samo jedanom da proda drogu, drugi put smo uhapšeni“, rekao je Marković i dodao:

„Tog dana ja sam od vlasnika kuće, u kojoj je nađena droga, tražio ključeve od garaže da stavim zimske gume. On mi je rekao da su ključevi kod Branka i da ih tražim ali da nipošto ne ostavljam ključeve kod njega. Branko je iskoristio vreme pre nego što sam ja došao da ostavim gume i sakrio heroin u rernu u garaži. Rekao mi je da je stavio drogu u šupu i da će posle da je skloni. Svugde je krio drogu, čak ju je zakopavao po dvorištu“, ispričao je Marković.

Bane Vidaković, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Muzičar je potom istakao da mu je posle Vidaković rekao da ga odveze da zameni drogu:

„Rekao mu je da hoće da zameni heroin za metadon jer sa njim može da se dozira, a nedavno je potpisao ulogu za jednu seriju. Tada mi je dao vreću sa heroinom i rekao da upalim auto i da sačekam u njemu. Ušao sam u auto, stavio heroin ispod maske za lice, a tada je upao Bane i rekao policija. Ja sam krenuo u rikverc u strahu i tada sam se i upiškio. Policajac je tada razbio staklo i kremuo da me izvlači iz kola“, dodao je optuženi Marković.

Kako je istakao, sve ovo je ispričao i svom advokatu, ali je on bio na strani Vidakovića, zbog čega je tražio njegovo izuzeće sa suđenja još ranije.

Inače, poznati glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.
On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ali ga je sud, prošle nedelje odbacio, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare