Foto: Shutterstock

Osumnjičeni za ubistvo trudnice (35) u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini i dalje je u bekstvu, potvrdio je tužilac Iljaz Bećiri. Prema ranijim pisanjima medija, osumnjičeni je bio u postupku razvoda sa ubijenom suprugom, a kako se navodi, imao je i zabranu prilazaka zbog ranijih pretnji ženi.

Tragičan slučaj šokirao je juče javnost. Sumnja se da je trudnicu ubio suprug, sa kojim je bila u procesu razvoda.

Žrtva, koja je na klinici čekala termin porođaja izašla je da nešto kupi kada je na nju pucao osumnjičeni. Telo nastradale ležalo je dva sata na mestu tragičnog događaja.

Pročitajte još:

Sestra trudnice izjavila je da je njihov zet stalno pretio celoj porodici vatrenim oružjem, prenosi portal Koha.net.

Optužila je institucije zemlje za nerad i kako je ispričala, osumnjičeni je suprugu ubio hicem iza leđa.

„Ispalio je jedan hitac u nju s leđa koji ju je oborio, a zatim je ponovo pucao i ubio je. Moja sestra je danas trebalo da se porodi“, rekla je sestra ubijene trudnice.

Dodala je da je dve nedelje nakon udaje njene sestre, otkrila da su je njen muž i njegova porodica fizički zlostavljali. U međuvremenu je tražila da je vrate porodici, ali joj on nije dozvolio, preteći joj više puta pištoljem.

Tužilac Iljaz Bećiri istakao je da se osumnjičeni tereti za još nekoliko slučajeva nasilja u porodici, prenosi portal Kosovo-online.

Ubijena trudnica imala je nalog za zaštitu Osnovnog suda u Uroševcu koji je zabranio osumnjičenom da prlazi žrtvi.

„Policija je u koordinaciji sa državnim tužiocem, pokrenula istragu i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji u cilju potpunog rasvetljavanja događaja“, rekla je portparolka policije Fljora Ahmeti.

Bilo je brojnih reakcija povodom ovog slučaja, a za danas u 16 sati je najavljen protest u Prištini.

BONUS VIDEO: Beograd i Priština: Novi dan D

Komentari

Svi komentari (0)