Foto: Printscreen Twitter/FIGHT_4_RIGHT_S

Na društvenoj mreži Tviter objavljena je fotografija na kojoj se vidi zgrada u Vinči, na kojoj su iscrtana slova "Z", kao i video-snimak na kome se vidi muškarac koji nasrće na ženu koja snima. Prema informacijama koje su objavljene, u pitanju je devojka koja trpi teror u zgradi u kojoj stanuje samo zbog toga što je iz Ukrajine.

Advokat Čedomir Stojković objavio je reči podrške na svom Tviter nalogu, devojci Maši koja dolazi iz Ukrajine, a koju su, prema njegovim rečima, napala dvojica Beograđana nacrtavši joj slovo „Z“ na zgradi.

Pročitajte još:

„Nastavljamo da branimo Mašu iz Ukrajine. Prvo su joj nacrtali „Z“ na zgradi u koju je izbegla, potom su je „Z“ Beograđani napali u stanu i pretukli. Potom je policija slagala sud pa je ona bila osuđena. Potom smo ukinuli presudu“, napisao je advokat na svom Tviter nalogu.

Navodno su se Maša iz Ukrajine i Jurij iz Rusije nedavno doselili u Beograd da žive zajedno usled rata u Ukrajini.

Foto: Printscreen Twitter/FIGHT_4_RIGHT_S

„Njihove komšije čim su saznale za Mašino ukrajinsko poreklo, na ulaznim vratima njihove zgrade su nacrtali simbol Putinove agresije, slovo „Z“.  A nekoliko dana kasnije, dva muškarca i jedna žena provalili su momku i devojci u stan i napali Mašu, naneli joj povrede“, piše u pomenutoj objavi.

Foto: Printscreen Twitter/FIGHT_4_RIGHT_S

„U četvrtak nastavljamo da branimo Mariju! Ukrajinku, izbeglicu, u čiji zakupljeni stan su upala dvojica Z Beograđana,i pretukla nju i njenog momka. Policija je uhapsila Mariju, napisala laži sudu, i sud je kaznio nju bez prevodioca“, navodi se na Tviteru.

Danas bi trebalo da se održi prvo ročište u postupku pred Prekršajnim sudom, protiv Maše. Nju terete za kršenje javnog reda i mira.

Inače, zasad nije poznato da li je Maša doživljala još neke neprijatnosti samo zbog toga što je iz Ukrajine.

Portal Nova.rs kontaktirao je MUP povodom pomenutog slučaja.

Bonus video: Nastavljeno hapšenje ilegalnih migranata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare