Foto: Starsportphoto/Slobodan Milutinović Snajper

Suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i još četvorici okrivljenih za nasilničko ponašanje na turniru u malom fudbalu juna 2018. nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu.

Dvojici od petorke, K. R. i N. D, sudi se u odsustvu, piše Dnevnik.

Saslušano je petoro svedoka od šestoro pristiglih u okruženju veoma jakog obezbeđenja, koje je podrazumevalo duge cevi i fantomke. Jedan od njih je, ipak, ostavljen za iskaz na narednom ročištu, kad će pristupiti još nekoliko osoba zbog saslušanja.

Sudija Ivana Josifović je posle nekoliko sati saslušanja, uz pauzu, zakazala nastavak suđenja za 6. februar.

Od petoro saslušanih svedoka, juče su bila najzanimljivija, ali ne i najsadržajnija svedočenja Snajpera i N. M. (34). Oni su dugo, ali i konfuzno, govorili o tome čega se sećaju, a neobično teško uspevali su da se fokusiraju na jednostavna pitanja sudije Josifović i zastupnice optužnog akta zamenice tužioca Ksenije Bašić.

Povremeno su izazivali visoki ton sudije, koja ih je pitala da li oni govore srpski jezik i da li se zbog nečega osećaju ugroženo, kad daju neobične odgovore koji su se kosili s upravo iznetim prethodnim, a i u odnosu na iskaze date u tužilaštvu pre četiri godine, odmah posle događaja.

Svedok S. Ž. je izjavio da je prebijeni njegov prijatelj B. M, da su obojica izbeglice i zemljaci, da se druže i sad, ali da nikad nije saznao od njega zbog čega je on brutalno povređen na turniru malog fudbala.

B. T, kum svedoka, takođe je opisao maglovito haos i metež koji je nastao na sportskim terenima kad su četvorica pod kapuljačama krenuli prema masi u kafeu, gde je bilo dece i žena. On je juče izjavio da se ne oseća ugroženim, ali da mu je neprijatno dok svedoči.

Obojica su primetila da su u daljini oko pet osoba iz gepeka jednog automobila uzeli neke predmete i potrčali u masu. Na pitanje branioca svih okrivljenih, advokata Gorana Karadarevića, oni nisu prepoznali optužene na klupi u sudnici kao aktere događaja. Ostali svedoci su ostali kod davno datih iskaza u Višem javnom tužilaštvu, ali su uglavnom odgovarali da se ne sećaju posle tolikog protoka vremena, kao i da nemaju ništa bitnije da dodaju.

Četvorica od petorice okrivljenih izjavili su na otvaranju pretresa u februaru ove godine da ne priznaju delo koje im se stavlja na teret. Prvookrivljeni Slobodan Milutinović Snajper izjavio je da ne priznaje delo iz optužnog predloga i da ne želi da odgovara na pitanja jer smatra da ga mediji „razvlače“ u negativnom kontekstu zbog drugog postupka koji se vodi protiv njega u ovom sudu.

Bonus video: Pala srpska kriminalna grupa, hapšenja u 3 evropske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar