Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Miljević (28) iz Železnika, žrtva je porodičnog nasilja, a njen pakao, počeo je, kako tvrdi za Nova.rs, pre pet godina kada se udala za Bojana Miljevića i preselila u Banjaluku. Sa njim ima dvoje dece i prema njenim rečima, on je nju i njeno mlađe dete, sina Nikolu koji ima dve godine tukao, dok je stariju ćerku Bojanu (4) psihički maltretirao. Aleksandri je, kako kaže pretio ubistvom, zbog čega se ona trenutno nalazi u Sigrunoj kući u Banjaluci. Sve što želi je da se vrati u Srbiju, ali ne može, jer, kako navodi, suprug neće da vrati pasoše dece, te ne može da pređe granicu sa Srbijom. Ceo slučaj otežava njegova jaka veza sa tamošnjim ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem. Tačnije, brat njenog supruga je u ličnom obezbeđenju Lukača.

Svoju ispovest za Nova.rs, Aleksandra počinje rečima punim bola, tuge i razočarenja.

„Poznavali smo se šest meseci pre nego što smo se venčali. Delovao je kao normalan muškarac, međutim, od potpisivanja bračnog ugovora, on se skroz promenio. Počeo je da me ponižava, da mi govori da sam niko i ništa. Zatrudnela sam. Bila sam osmi mesec, a on mi je tada rekao da ne može da bude uz mene tokom porođaja, nego da idem svojoj „mamici“. Putovala sam sedam i po sati do Železnika, do mojih i tu sam se porodila. Tek posle tri, četiri meseca došao je u Srbiju za mnom i vratio me nazad sa detetom u Banjaluku. Potom su počeli prvi problemi“, priča Aleksandra i dodaje da je Bojan počeo da dolazi pijan kući i da ih maltretira.

Pročitajte još:

„Nije ga bilo kod kuće po celu noć, napijao se po tri dana, a onda je non stop povraćao po kući. Bilo mi je dosta svega, pored svega što sam morala da radim, trebalo je i za njim da čistim. Potom je posle dva dana povraćanja i ležanja u krevetu samo izašao iz sobe i rekao da dete mora da ide kod pedijatra i psihijatra, jer mnogo plače i da nešto nije u redu sa njim. Onda je izašao i opet ga nije bilo. Većinom je bio kod svojih roditelja, a i kada bi došao, bio je pijan i nasilan. Počeo je da me tuče pred decom, potom da opet odlazi. S vremena na vreme bi doneo hranu. Nije mario za decu nikada. Jednom prilikom, kada me je udario u stomak, bila sam sva raščupana i otišla sam na sprat kuće, u stan gde živi njegov brat koji je inače u obezbeđenju Dragana Lukača. Umesto pomoći, dobila sam odgovor koji me šokirao i rekao je: Dobro je, ne tuče te”, rekla je ona.

Zvala je policiju i prijavljivala ga, ali su joj oni svaki put govorili da tu nema elemenata za prijavu.

„Pitali su me da li mi je razbio glavu, rekla sam da nije. Potom su mi rekli da nemaju zbog čega da reaguju. Pitala sam ih jel bi trebalo da me ubije, pa da onda dođu. I kako da prijavim ako me ubije. Na to su ćutali“, kaže ona.

Zvala je i Socijalnu službu i rekla im za problem, na šta je su joj oni rekli da mora sama da dođe do njih sa decom.

„Nisam imala auto, on mi je oteo kola, ključeve i sve. Rekli su mi da im je žao i da ću morati sama da se snađem. A on me je sve vreme maltretirao, terao me na odnos, a kada bih odbijala, napadao me je da ga varam. Na moje pitanje šta je za njega brak, on je rekao da ja treba da radim, vozim, odvozim, hranim njega i decu, čistim za njim, da radim sve, a on da sedi u kafani“, rekla je ona i dodala da ju je on varao i da joj je više puta to i priznao.

Sve je kulminiralo kada se odselila u drugi stan, kada je kako kaže, otišla u podstanare.

„Tada je došao ispred vrata, a ja sam osetila kao da se nešto trese. Vikao je ispred da će me ubiti. Uzeo je drvene letve i napravio krst. Rekao je da će tu neko pasti mrtav. Potom je sa letvama razbio staklo u nameri da provali u kuću“, kaže ona i dodaje da joj je tada pomogla komšinica koja mu se suprotstavila.

Bojan je bio hospitalizovan na Klinici za psihijatriju na nekoliko dana, ali je ubrzo potom pušten. Tužilac Dalibor Vrećo obustavio je krivični postupak uz obrazloženje koje je bilo neverovatno.

„Spominjao je novi zakon i druge nebuloze. Govorio je kako je za krivicu potrebno da je delo izvršeno pred decom, što mi takođe nije bilo jasno, jer su deca bila tu i slušala sve“, kaže Aleksandra i ističe da je Bojan udarao sina Nikolu koji uskoro tek puni tri godine, a na Bojanu se drao. I ističe da je ona, prema njegovim rečima, uvek bila kriva za to.

Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, nasilnik je zaštićen sa svih strana, nadležni ga štite, a ona više ne može da bude u Sigurnoj kući, jer posle određenog vremena mora da izađe.

„Samo mi treba pomoć, da dobijem dečje pasoše od njega nazad, da se okonča taj proces razvoda koji sam ja podnela, jer ovako više ne mogu, plašim se za svoj život i život svoje dece. Ja nemam nikoga ovde, a on ima punu zaštitu i platu od 3.700 maraka koju krije“, priča ona i dodaje za kraj:

„Molim da mi se dozvoli da izvadim pasoš svojoj deci i da se bezbedno vrati u Beograd, da se sudski razvedem i da započnem novi život. Takođe uputila sam i dopis novoizabranom Gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću u kojem ga molim za pomoć“.

Redakciji portala Nova.rs se nakon objavljivanja ovog teksta javio i Aleksandrin suprug Bojan Miljević, koji je odbacio sve njene optužbe, tvrdeći da je ona ta koja zlostavlja decu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare