Foto: MARTIN SCHUTT / AFP / Profimedia

Deset osoba uhapšeno je u Nemačkoj zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi prodajom kokaina. Među uhapšenima su Srbi, Nemci, državljani Maroka ali i Pakistana.

U akciji hapšenja učestvovalo je više policajaca, pretreseno je na desetine objekata i tom prilikom zaplenjeno je dosta novca, telefoni ali i pet skupocenih automobila.

Pročitajte još:

Naime, kako navode nemački mediji u akciji hapšenja učestvovalo je skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima tokom velike racije.

Istražitelji su uhapsili deset osoba zbog sumnje da su trgovali kanabisom i kokainom u velikim količinama. Uhapšeni su muškarci od 22 do 36 godina, među kojima su narko-kurir kod koga su policajci pronašli tri kilograma kanabisa. Pored toga, zaplenjeno je oružje, velike sume novca, baze podataka i mobilni telefoni. Takođe, zaplenjeno je i pet skupih automobila, među kojima su automobili marke „audi“ i dva „BMV-a“, piše nemački portal Štutgart cajtung.

Prema navodima nemačkih medija istraga i procena oduzetih elektronskih dokaza su još u toku.

„Među uhapšenima je i Nemac (33) za koga se veruje da je, zajedno sa muškarcem istih godina, šef grupe. Drugi navodni organizator i još jedan nemački  državljanin (36) trenutno su u bekstvu. Uhapšeni su nemački državljani, nemačko-ruski, srpski i marokanski državljanin i iz Pakistana“, ističu lolakni mediji i dodaju da je akcija razbijanja kriminalne grupe dugo trajala.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje Armagedon

Komentari

Svi komentari (0)