Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ja se brinem za nju, zovem je na svakih sat vremena da proverim da li je sve u redu. On ni uprkos zabrani prilaska ne prestaje sa pretnjama i uhođenjem moje majke", priča Milijana Đorđević, ćerka Slađane Damnjanović iz sela Petrovac kod Pirota kojoj je bivši muž Dragan Pejčić prošle godine zapalio kuću.

Dragan Pejčić ni uprkos meri zabrane prilaska ne prestaje sa uhođenjem i pretnjama svojoj bivšoj supruzi Slađani Damnjanović. Nakon što joj je prošle godine zapalio kuću, krišio je mere zabrane prilaska, da bi u aprilu ove godne otišao korak dalje – došao je pred kuću žene koju Slađana čuva i izrekao jezive pretnje svojoj bivšoj supruzi: „Videćeš šta će da ti se desi“. Međutim, on se tu nije zaustavio. Nakon što je alarmirana policija, Dragan koji je bio pod merom zabrane prilaska, krenuo je da se sramno pravda tvrdnjom da nije došao kod Slađane, već ćerke žene koju Slađana čuva, a za koju tvrdi da su u ljubavnoj vezi?!

Prema Miljaninim rečima, Dragan je tokom ročišta naveo da je u kuću u kojoj je bila njena majka, došao tek nakon 14 .00 sati, pošto je „znao“ da ona do tada radi.

„To je laž. Svi znaju da je ona u toj kući živela“, rekla je Milijana.

Takođe, kako navodi Milijana, Dragan joj je pretio kada je došao ispred kuće u kojoj je bila Slađana.

„Kada je došao, pokazivao joj je prstom kao da joj preti i govorio „Videćeš šta će da ti se desi“. To je uradio pred svedocima, komšinica je bila tu…“, navodi Milijana.

Ona dalje dodaje da je očajna i tužna jer tužilac u postupku nije uložio na primedbu pošto Dragan iznosi laži.

„Govore mi da Dragan može da laže, pa ako može da laže pred sudijom, gde mi da tražimo pravdu“, zabrinuto pita Milijana i dodaje da je svaka reč u tom zapisniku laž.

„Posle jednog ročišta se vraćala kući i na autobuskoj stanici čekala autobus. On ju je pratio, rekla mi je da je virio da se ne vidi da je gleda. Bilo je ljudi na stanici, ali svakako… Kontaktirala sam tužioca da mu kažem šta se dogodilo a on mi je rekao zašto ga ne prijavi Slađana“, objašnjava Milijana.

Milijana navodi da je poslednje ročište odloženo pošto je Dragan „navodno“ imao koronu.

„Navodno jer su ga svi viđali kako se šeta po gradu. Kada sam ja zamolila sudiju da se odloži ročište jer je došlo do zabune, pošto mi nikad nismo bili na sudu i ne znamo kako to funkcioniše, ona je vikala na nas. Pričala je kako će je razrešiti dužnosti, nije to htela da nam dopusti“, govori ona.

„Blic“ je imao uvid u zapisnik sa glavnog pretresa na kojem je saslušan Dragan. Naime, on je na glavnom pretresu koje je održano u septembru izneo šokatne razloge zbog kojih je on odlučio da prekrši meru.

„Ja sam slobodan muškarac i ona je slobodna žena i na njen predlog je trebalo da se vidimo. Rekao sam joj da je meni glupo da se viđamo pošto Slađana radi kod nje i čuva joj majku. Ona je rekla da treba da se vidimo u skorije vreme, pa smo se nakon toga videli. Ja nisam hteo da se viđam sa njom i nisam hteo da idem kod nje, bilo mi je glupo. (…) Video sam Slađanu da je bila sa komšinicom, nisam je psovao nisam joj pokazivao prst, nisam joj pretio“, rekao je Dragan tokom svoje odbrane.

Kako saznaje ovaj portal, Draganove tvrdnje ispostavile su se kao netačne, a tome u prilog ide i činjenica da žena za koju on tvrdi da su u ljubavnoj vezi uopšte nije bila u gradu tih dana, već je otputovala sinu u posetu.

Bez reakcije suda na kršenje mere zabrane prilaska

Osnovni sud u Pirotu, nakon što je Dragan po ko zna koji put prekršio meru zabrane prilaska u odnosu na svoju bivšu suprugu nije reagovao ni na koji način da ga sankcioniše. Draganu je, kako saznaju, od paljenja kuće svoje bivše supruge pa do sada čak tri puta produžavana mera zabrane prilaska (poslednji put u novembru) jer postoji bojazan da će ugroziti život i telo Slađane Damnjanović. Uprkos tim merama i činjenici da se Dragan svaki put oglušio o njih, Osnovni sud u Pirotu njega nije uhapsio, niti sankcionisao, već je usvojio predlog Draganovog advokata, da se sasluša žena za koju on tvrdi da su u vezi.

Novinari „Blica“ kontaktirali su Osnovni sud u Pirotu sa pitanjima zbog čega Dragan nije sankcionisan, ali do objavljivanja ovog teksta nikakav odgovor od njih nismo dobili.

„Na suđenju je pravi cirkus“

Kako saznaje „Blic“, branilac Dragana je tokom poslednjeg ročišta sugerisao na odgovore svom klijentu, zbog čega ga je sud upozovrio da to ubuduće ne čini jer će u protivnom biti kažnjen o čemu će biti obaveštena i Advokatska komora.

Prema rečima Milijane, „na suđenju je pravi cirkus“.

„Sudija preti Draganu i njegovom advokati da će da ih kazni, ali to ne radi. Advokat mu govori šta da priča“, rekla je ona.

Sledeće ročište zakazano je tek za februar.

„Prošlo je godinu dana, a ona nikog ne zanima. Nijedna institucija je nije pozvala da vide da li je sve u redu“, govori Milijana.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar