Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog Matije N. (23) u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 stav 4 Krivičnog zakonika. Reč je o vozaču koji je u sredu uveče "audijem" usmrtio Mihajila L. (26), na pešačkom prelazu u Bulevaru kralja Aleksandra.

„Prema navodima krivične prijave MUP RS – Saobraćajne policije, osumnjičeni M.N. je krivično delo koje mu je stavljeno na teret učinio na taj način što je upravljajući putničkim vozilom marke Audi i krećući se Bulevarom kralja Aleksandra, na obeleženom pešačkom prelazu udario oštećenu L.V.M koja je zadobila teške telesne povrede i oštećenog L.M. koji je od siline udarca preminuo na licu mesta. Osumnjičeni M.N. je dana 09.12.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranih branioca i tom prilikom je izneo odbranu izjašnjavajući se da nije kriv“, navelo je tužilaštvo.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon saslušanja, postupajući zamenik Prvog OJT u Beogradu je podneo predlog sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo.

Pročitajte još:

U daljem toku postupka biće ispitana svedok oštećena, svedoci očevici, nakon obudukcije izvršiće se sudskomedicinsko i saobraćajno veštačenje, te preduzeti eventualno druge dokazne radnje potrebne za donošenje konačne odluke o daljem postupanju tužilaštva.

BONUS VIDEO: Pala kriminalna grupa iz Sremske Mitrovice, zaplenjeno više od 100 kilograma droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar