Foto: Miljana Isailović/Nova.rs/Privatna arhiva

Policija je pronašla mnoštvo materijalnih dokaza, rekonstruisano je i kretanje Nišlije Milana Đorđevića (41) od 10. juna kada mu se izgubio svaki trag, ipak, od njega zasad nema ni traga ni glasa, a vreme prolazi.

Nestanak farmaceuta iz Niša, kome se svaki trag izgubio na Suvoj planini, i dalje je misterija, iako je policija tokom potrage našla dosta materijalnih tagova. Uz pomć tih dokaza delimično je rekonstruisano kretanje Đorđevića kritičnog dana, ali i dalje nedostaje odgovor na glavno pitanje: Gde je Milan?

Pročitajte još:

Za Milanom već danima trragaju i pripadnici MUP Srbije, ali i članovi Gorske službe spasavanja (GSS) iz Niša, pa čak i pripadnici Vojne policije Vojske Srbije. U pretrazi terena učestvovali su i psi tragači, a nepristupačna mesta su pregledana dronovima.

Pronađena „škoda“ koju je vozio

Njima su pomagali Milanovi prijatelji i rodbina.

Foto: Privatna arhiva

Milan, inače zastupnik jedne velike farmaceutske kuće, iz Niša je službenim automobilom „škoda“ 10. juna nešto pre 12 časova otišao do Suve planine. Automobil je pronađen na parkingu pored napuštenog planinarskog doma.

Njegovi mobilni telefoni, privatni i službeni, pronađeni su kasnije u kaseti službene „škode“. Ključevi od automobila nikada nisu pronađeni. 

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Farmaceut je viđen i tog 10. juna u jednom selu na Suvoj planini, a po rečima meštana, sedeo je na klupi pored reke koja protiče kroz to mesto. Kratko je razgovarao i sa jednim starijim meštaninom koji je kosio travu, a posle toga je nastavio put.

Postoji i snimak Milana kako prolazi kroz to mesto svojim automobilom, jer ga je snimila kamera za video-nadzor postavljena na jednoj privatnoj kući. 

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ono što je neobično je i jedan trag koji je policija pronašla vrlo brzo po započinjanju potrage za Milanom, u blizini vidikovca Bojanine vode.

U pitanju su bili upaljač i kutija cigareta koji su pripadali nestalom čoveku.

Posetio majku, pa krenuo na sastanak

Policija je rekonstruisala i dan uoči nestanka farmaceuta.

On je tog dana svratio do svoje majke Marice Đorđević, popio sa njom kafu. Poslao je nekoiko službenih mejlova, a onda otišao, rekavši da žuri na sastanak u Univerzitetski klinički centar u Nišu. Milan sa sobom nije poneo ni novčanik sa dokumentima, koji je pronađen u stanu u kome živi sa suprugom i dvoje dece.

Marica Djordjevic, majka nestalog Milana

Policija je, kako je rekla Milanova majka Marica, rekonstruisala i sa kim se farmaceu čuo tog dana. Pozvao je suprugu, kojoj je rekao da ne može da ode po decu u vrtić, čuo se sa drugom iz Amerike, jednom koleginicom sa posla i jednim drugom, planinarom.

Navodno, niko od njegovih sagovornika nije naslutio da se nešto neuobičajeno dešava sa MIlanom.

Potragu za Milanom otežava nepristupačan teren Suve planine, a ovo nije prvi put da se ljudi gube na njoj. Zbog toga su angažovani stručnjaci, pripadnici GSS, koji su obučeni da se snalaze na ovako teškim terenima.

BONUS VIDEO: Potraga za Milanom Đorđevićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare