Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi lišili slobode osam lica i to: M.K., P.P., Ž.R., J.P., K.G., B.M. , P.S. i D. R., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Naredbom o sprovođenju istrage pored ovih osam lica obuhvaćeno je još njih trojica M.H., F.B. i I.M. koji trenutno nisu dostupni našim državnim organima.

Pročitajte još:

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od polovine februara do 27. septembra ove godine, za finasijsku korist od 1.000 do 6.000 evra po migrantu organizovali nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Republike Srbije u Republiku Mađarsku, Republiku Hrvatsku i Republiku Rumuniju, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Zapadne Evrope.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak najmanje 108 ilegalnih migranata različitih državljanstava tako što je kupovala teretna vozila i vršila prepravke na njima izrađujući „štekove“ (duple plafone, bunkere) u kojima je krijumčarila migrante.

Kako bi opravdala izlazak vozila iz zemlje organizovana kriminalna grupa je nabavljala robu i carinsku dokumentaciju.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za
organizovani kriminal.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar