Ilustracija doktor Foto:Vesna Lalić/Zoran Lončarević

Podsećanja radi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon objavljivanja teksta BIRN-a, o navodnim lažnim dijagnozama psihijatra dr A.M. zaposlenog u DZ Palilula, koji je upisivao lažne dijagnoze u elektronske kartone svojih pacijenata radi sprovođenja kliničke studije leka „Primavanserin“, odmah reagovalo, tačnije dana 05.10.2022. godine formiran je predmet, a nakon čega je upućen zahtev UKP Prvom odeljenju sa nalogom da se pribave sva neophodna obaveštenja i materijalni dokazi.

Tužilaštvu je od strane nadležne policijske uprave nakon traženih provera dana 23.11.2022. godine dostavljena krivična prijava protiv A.M.

Pročitajte još:

Imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo Falsifikovanje službene isprave, postupajući zamenik javnog tužioca će u daljem toku postupka saslušati osumnjičenog, a zatim preduzeti dalje dokazne radnje.

Kako je krivičnom prijavom obuhvaćeno pet oštećenih lica – pacijenata koji su se lečili kod prijavljenog doktora, Tužilaštvo ovim putem poziva građane – pacijente koji imaju karton u DZ Palilula da u isti ostvare uvid i prijave ako eventualno podaci nisu tačni.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar