Dva čoveka starosti između 30 i 35 godina su pokušali da pređu prugu oko 10.30 kada je iz pravca Novog Sada naišao brzi voz "Soko". Voz je naleteo na jednog od njih i on je preminuo na licu mesta.

Foto: Nova.rs

Na licu mesta i dalje traje uviđaj.

Prema rečima žitelja tog kraja Zemuna, iako je pruga ograđena, na mnogo mesta su napravljene rupe kroz koje se građani provlače, da ne bi išli do podvožnjaka koji je udaljen i po nekoliko stotina metara od putanje na koju su navikli.

„Ceo život idem u prodavnicu preko pruge jer nam je to najbliže. Svi smo navikli na to, podvožnjaci su daleko, pogotovo ako se nosi teret“, rekao je jedan od žitelja tog dela Zemuna.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nesreća se dogodila na oko 300 metara od takozvanog Manceovog nadvožnjaka, u smeru ka Novom Sadu.

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštili su ranije da je stradali muškarac, starosti 37 godina, nalazio se u trenutku nesreće na pruzi ili kraj nje, na mestu gde je zabranjeno bilo kakvo kretanje ili prelaženje preko koloseka.

Na lice mesta su izašli policajci kao i nadležni iz železnice, koji bi trebalo da utvrde sve okolnosti nesreće.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog ove nesreće doći će do poremećaja u funkcionisanje železničkog saobraćaja na ovom delu pruge, navedeno je u saopštenju „Infrastrukture železnice Srbije“.

„Infrastruktura železnice Srbije“ izražava najdublje saučešće porodici i bližnjima nastradalog.

„I ovaj put upozoravamo i apelujemo da se niko ne kreće u blizini pruge, da se pruga ne prelazi na mestima gde to nije dozvoljeno, kao i da se poštuju svi znakovi upozorenja, signalizacija i propisi. Samo tako mogu se izbeći ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: Bahata vožnja po trim stazi Košutnjak

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram