Nenad Prokić Foto:N1

Nakon što je studentski parlament FDU u Beogradu u saopštenju naveo da im je stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane profesora Nenada Prokića, oglasio se i Prokić, koji za Nova.rs ističe da je reč o osvetničkoj kampanji usmerenoj ka njemu.

Pročitajte još:

„Nastavno-umetničko veće je odlučilo da se ne primenjuju nikakave sankcije prema meni, dakle ni interna ni javna opomena. Organizatori hajke su time nezadovoljni i instrumentalizuju studente, iznoseći optužbe iz prijava koje nisu procesuirane, pa prema tome ni meni predočene. Pritom ih koriste kao da su činjenice. Osvetnička kampanja. Uostalom, ja više i ne predajem na tom fakultetu, školska godina je završena i posle leta zvanično odlazim. To sam najavio pre celog slučaja zbog sile zakona pošto odlazim u penziju“, rekao je za naš portal Nenad Prokić, profesor Fakulteta dramskih umetnosti povodom jučerašnje objave Studentskog parlamenta FDU da je protiv njega podneto pet prijava za seksualno uznemiravanje.

Foto: NOVA S

U tom saopštenju, između ostalog piše, da jedna od prijava obuhvata šest studentkinja i da se one odnose na period od 1997. do 2020. godine.

„Od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje“, navodi se u ovom saopšenju i kojem se stoji i da je „Nenad Prokić putem aplikacija Viber, Mesindžer i sms-a slao neprimerene fotografije i poruke sa seksualnim konotacijama obično pred izlazak na diplomski ispit na kom je bio mentor, upućivao je telefonske pozive sa predlogom za viđanje, pozvao je studentkinju u stan na večeru, na hodniku je hvatao studentkinje oko struka, na časovima ih je dodirivao po leđima i zatezao im zadnji deo brushaltera“.

Tokom postupka pred Etičkom komisijom FDU, kako je saopšteno, Nenad Prokić je u pismenom obraćanju Komisiji pretio da će u slučaju bilo kakvih sankcija podići tužbu protiv Fakulteta kao i pojedinačne tužbe protiv svih članova Etičke komisije. Nakon toga, žalbu je prosledio svim članovima Katedre dramaturgije, u vidu dokumenta imenovanog tako da otkrije identitet žrtve.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar