Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Sutkinja za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor osumnjičenima, koji su uhapšeni u operaciji Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da su bili deo organizovane kriminalne organizacije.

Pritvor je određen Kotoraninu Mileti Ojdaniću i službenicima policije Vladimiru Bajčeti, Milanu Popoviću i Podgoričaninu Tihomiru Adžiću, pišu Vijesti.

Ojdanić, Bajčeta, Popović i Adžić sumnjiče se da su bili deo kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama prokrijumčarili tri tone kokaina.

Na spisku SDT-a nalazi se 17 osoba, od kojih su neki u bekstvu ili u ZIKS-u i turskim zatvorima.

Pročitajte još:

U Višem sudu jutros je saslušan aktivni policajac iz Kotora Milan Popović i njegove nekadašnje kolege Vladimir Bajčeta i Mileta Ojdanić kao i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Njih četvorica i službenik Potražne jedinice podgoričke policije Goran Stojanović uhapšeni su u akciji kojom su SDT i Specijalno policijsko odjeljenje (SPO), kako tvrde zadali jak udarac policijskom narko kartelu.

Branilac Bajčete advokat Aleksa Stanković Vijestima je rekao da je njegov klijent i pred sutkinjom negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Načelnik SPO Predrag Šuković juče je novinarima rekao da je među 17 osumnjičenih velika većina sadašnjih i bivših službenika Uprave policije.

Na spisku za hapšenje su i policajci Ivan Stamatović i Ljubo Milović, a prijavom je obuhvaćen i nekadašnji tajni agent Petar Lazović.

Pripadnici SPO tragaju i za Cetinjaninom Božidarom Bobom Jabučaninom osumnjičenim da je član te kriminalne grupe.

BONUS VIDEO Crna Gora policija hapšenje akcija Florida racija specijalci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare