Borivoje Borović, Miljana Kecmanović i Irina Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Pretres je na samom početku prekinut jer je tužilaštvo zatražilo da se isključi javnost kako bi se zaštitili maloletnici, a u međuvremenu doneta je odluka da se isključi javnost.

Početak suđenja obeležio je susret roditelja dečaka-ubice, Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su krenuli da plaču u trenutku kada su se sreli u sudnici.

Pročitajte još:

Pretres je potom otvoren, a na samom početku, Više javno tužilaštvo (VJT) je zatražilo da se proces zatvori za javnost. Postupajući tužilac VJT je rekao da traže da glavni pretres bude zatvor za javnost zbog zaštite maloletnika.

Irina Borović i Borivoje Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Sa druge strane, advokat Borivoje Borović, koji zastupa porodicu Kecmanović, tražio je da se suđenje otvori za javnost i istakao da oni pitanja neće imati za decu.

Rekao je da je jako važno da pretres bude otvoren za javnost je je viši javni tužilac Nenad Stefanović otišao kod oca dečaka-ubice u posetu i rekao mu da potpiše sporazum o priznanju krivice, jer će mu u suprotnom optužiti ženu, a dete poslati u hraniteljsku porodicu u Bosnu.

Nenad Stefanović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

On je podsetio i na to da je načelnik PU Beograd Veselin Milić ranije objavio spisak sa imenima učenika koje je dečak-ubica planirao da ubije.

„Šta bi sa spiskom maloletnika koji je načelnik policije pokazao na nacionalnoj frekvenciji?“, upitao je Borović i dodao da smatra da pretres mora da bude otvoren za javnost.

Sud je doneo odluku o pauzi kako bi se odlučilo o zahtevu tužilaštva, nakon koje je odlučeno da se zatvori za javnost.

VIDEO: Svedočili roditelji dece na suđenju za masovno ubistvo u „Ribnikaru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare