Foto: Arhiva

Aleksandar Vučić objavio je novi rat mafiji, a koliko ga (ne)uspešno vodi potvrđuje nikad veće divljanje kriminalaca po našim ulicama u periodu od samo sedam dana.


Podsetimo, predsednik Srbije rat mafiji objavio je 2013., 2014., 2016., 2019. i pre tri dana – 19. oktobra 2020. godine. Ispostavilo se da se taj obračun događa samo u njegovim govorima pred kamerama, a u praksi organizovani kriminal zapravo cveta.

View this post on Instagram

Pobedićemo mafiju. Garantujem!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Kako smo već naveli, o tome svedoči niz kriminalnih „događaja“ koji su se odigrali u periodu od samo jedne sedmice.

Atentat na Aleksandra Šarca u garaži TC Ušće

Mesto napada na Šarca, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na Aleksandra Šarca (35), nekadašnjeg pripadnika lopovske bande „Pink Panter“, Lazar I. (23) pucao je u glavu pištoljem „bereta“. Atentat se dogodio oko 16 časova, u subotu 17. oktobra, u garaži TC „Ušće“ u trenutku kada je bio prepun ljudi.

Reporteri Nova.rs su tada prvi stigli na mesto zločina i zatekli sve pod opsadom policije i lekare Hitne pomoći kako iznose upucanog Šarca na nosilima. Napadač je potom izašao iz garaže sa maskom koja mu je prekrila celo lice i bacio pištolj kojim je pucao.

Aleksandar Šarac se i dalje bori za život sa dva metka u glavi, portaga za Lazarom I. je u toku i na snazi je policijska akcija „Vihor“.

Bačena bomba na restoran na Dorćolu

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na jedan gradski restoran u Dobračinoj ulici, 15. oktobra, bačena je ručna bomba. Eksplozija je odjeknula oko 2 sata iza ponoći. Povređenih nije bilo, a oštećena su vrata restorana i dva putnička automobila koja su bila parkirana ispred. Istragom na licu mesta u lokalu je nađen osigurač od ručne bombe, koja je detonirala u restoranu.

Palicama pretučen mladić u kafiću na Vračaru – lokal demoliran

Više maskiranih napadača upalo je u kafić na Vračaru i palicama pretuklo M.B. (20). Incident se dogodio 17. oktobra. Nakon batina, izlomili su inventar lokala. Sve se odigralo oko 23:30 časova.

Huligani upali na izložbu stripova, pocepali radove i bacili suzavac

Foto:Marko Somborac

Grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru festivala „Novo doba“, bacila suzavac i pocepala izložene radove. Marko Somborac, jedan od učesnika izložbe, rekao je da su policiji prijavili pretnje smrću, ali da je uprkos tome došlo do napada. Izložba je bila u Staroj kapetaniji, a nakon šerovanja pojedinih „crnohumornih“ stripova, krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, nazivajući ih satanistima, nakon čega je prvo došlo do pretnji smrću autorima izložbe, da bi na veče izložbe, koja je bila 13. oktobra, došlo i do napada.

Bačena bomba na policijsku stanicu u Srbobranu

Eksplozivna naprava bačena je 20. oktobra nešto posle 21 čas, ispred policijske stanice u Srbobranu. Novosadska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je bacio bombu. Tokom eksplozije nije bilo povređenih, a popucalo je nekoliko prozora na zgradi stanice MUP-a.

Izboli inspektora šrafcigerom, pa pucali u policiju u Novom Sadu

Napdač na policajca u krugu, Foto: Nenad Lazić/Nova.rs, Mup Srbije

Inspektor iz odeljenja za suzbijanje razbojništva Policijske uprave Novi Sad izboden je šrafcigerom juče popodne oko 15 časova u Ulici Save Đisalova. Prema nezvaničnim informacijama inspektor je zadobio više rana u ruke i noge i u svesnom stanju prevezen je u Urgentni centar KC Vojovodina. Do napada je došlo kada je inspektor, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, pokušao da spreči dva razbojnika da ukradu auto. Nakon što je izboden, otet mu je službeni pištolj, potom i automobil iz kojeg je razbojnik pucao na policiju koja je došla na mesto zločina. Prvo je uhapšen muškarac, koji je bio u društvu prvoosumnjičenog D.M. pre nego što je napadnut policijski inspektor, a posle nekih sat vremena kasnije uhapšen je i D. M.

Činjenica je da kriminalni rat na našim ulicama divlja, prema rečima mnogih, „gore je nego devedesetih“, a na pitanje zašto je to tako, zašto se država stvarno ne obračuna na mafijom s obzirom da predsednik rukovodi svim nadležnim institucijama i da se pita za sve, odgovorili su stručnjaci što možete pročitati u tekstu pod naslovom – Vučićev obračun, ali samo sa mafijom koja ne radi za njega.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar