Foto: printscreen Twitter/noviput, Nemanja Jovanović/Nova.rs, N1

Vladan Živković, otac mladića (17) koji je u subotu, nadomak Trstenika, pokušao da izvrši samoubistvo, ističe da je njegov sin N. Ž. u stabilnom stanju. Reč je o dečaku koji je akter snimka na kome učenici maltretiraju profesorku, a potom joj izmiču stolicu i ona pada na pod.

Kako priča otac za Nova.rs pokušao je više puta da stupi u kontakt sa bolnicom, a sina nije video od kako se dogodila nesreća.

„Medicinska sestra mi je danas rekla preko telefona da je izašao iz šok sobe, pričao je psiholog sa njim. Otišao sam u bolnicu, ali nisu mi dali da vidim dete, doneo sam mu voće, onda sam ponovo zvao telefonom rečeno mi je da su mu odneli voće i da ga policija čuva, nisu mi rekli zašto. Zamolio sam barem da mu čujem glas“, ispričao je je otac dečaka.

Pročitajte još:

Podsetimo, maloletni N. Ž., koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku i koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da izvrši samoubistvo u subotu veče, a policiju je obavestio upravo otac tinejdžera.

Kako nam je ispričao otac dečaka, iz škole ga niko nije pozvao, niti upitao kako je dete. Ipak, Vladan tvrdi da je sada najvažnije da njegov sin bude dobro, kao i da dobije pomoć koja mu je potrebna.

Podsetimo, slučaj nasilja nad profesorkom u Trsteniku, od strane učenika među kojima je bio i N. Ž., uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesorku maltretirali, da bi joj u jednom trenutku izmakli stolicu, nakon čega je ona pala na pod. Incident je snimljen, a video zapis je obišao internet i izazvao brojne reakcije u javnosti.

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama nekoliko dana posle događaja, a javnosti, među kojima su i brojni prosvetni radnici, zatražili su adekvatne kazne za nasilnike. Pokrenut je postupak, a donet je i predlog da učenici budu isključeni iz škole.

Foto: printscreen Twitter/noviput

Među pomenutim učenicima bio je i N. Ž., a kako je ranije pisao naš portal, njegov otac je nakon incidenta dostavio školi izveštaj o psihičkom stanju sina.

„Direktor nas je informisao da je roditelj doneo nekakvu lekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz detinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo”, rekao je ranije jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku.

BONUS VIDEO: Vršnjačko nasilje u Subotici: Otac dečaka kome je izvađena slezina svedoči o nemiloj sceni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar