ilustracija Foto:Miljana Isailović/Nova.rs; shutterstock

U Novom Pazaru za nedelju dana zabeležena su dva teška slučaja vršnjačkog nasilja. A najnoviji slučaj u kojem je Mehmedu C. (14 ) godina polomljena jagodica i gornja vilica dodatno je uzdrmao Novi Pazar.

Objave se najpre proširila na društvenoj mreži instagram putem profila „Stop nasilju“, a onda i putem brojnih medija što je dodatno uznemirilo građane Novog Pazara zbog činjenice da je nasilje u školama u ovom gradu sve prisutnije.

Iz Policijske Uprave Novi Pazar kažu da su oni preuzeli sve neophodne radnje kako bi učesnike u ovim incidentima preuzeli, ali da neće iznositi informacije javnosti pre nego sastave zvanično saopštenje ispred PU Novi Pazar.ć

Pročitajte još:

Iz porodice Crnišanin kažu da se tuča desila ispred OŠ “ Meša Selimović “ u blizini crkve Sv. Petra u Novom Pazaru, a da ne znaju šta bi mogao da bude razlog da njihovo dete bude pretučeno od strane kako kažu grupe dečaka, odnosno najmanje njih 6.

„Naš Mehmed je otišao u školu da gleda utakmicu njegovih drugara, utakmica se igrala između dve ekipe iz Novog Pazara. Nakon utakmice stao je na mestu ispred škole gde se obično čekaju autobusi i taksisti, tada mu prišao dečak, upitao ga: „Šta me gledaš?“ i pretukao ga sa ostalim drugovima koji su bili sa njim. Prostor oko škole kao i sama ulica pokrivena je video nadzorom, policija poseduje te snimke, a mi čekamo rezultate istrage i poteze sudstva“, kažu kratko iz porodice Crnišanin.

Iz osnovne škole Meša Selomović kažu da se ne radi o incidenti učenika njihove škole već druge najverovatnije srednje škole u Novom Pazaru, a da se sala ove škole vikendom samo izdaje za potrebe raznih sportskih klubova u Novom Pazaru.

Zoran Mutavdžić direktor ove škole kaže za portal Nova.rs da se najverovatnije radi o obračunu navijača ta dva kluba i da je za organizaciju zadužen klub koji je domaćin a ne uprava škole odnosno u ovom slučaju Košarkaški klub Ras iz Novog Pazara.

„Školi je izuzetno žao što se to desilo kod naše škole, ali mi nemamo nikakve ingerencije u organizaciji utakmica. Bila je nedelja, neradni dan za školu. Tako da niko od naših učenika nije bio ugrožen i radi se o incidentu navijača odnosno publike koja je posmatrala taj meč. Mi kao škola ustupimo besplatno prostor školske sale svim sportskim kolektivima samo kako bi decu sklonili sa ulice, žao nam je što je do ovoga došlo. Kao škola mi smo uradili sve što je u našoj moći, snimke sa kamera smo ustupili policiji u Novom Pazaru i uradili sve što je do nas,“ rekao je direktor Mutavdžić za naš portal.

Ono što smo neformalno uspeli da saznamo od drugova Mehmeda je da se radi o dobrom drugu, koji je odličan sportista i da do sada nije imao ovakve situacije.

BONUS VIDEO: Pomahnitali napadač udara žene u centru Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar