Oliver Antić Foto:Medija Centar Beograd

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je danas postojanje krivične prijave protiv tragično preminulog profesora Pravnog fakulteta i ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića (72), koga je partnerka optužila da je seksualno zlostavljao njihovu zajedničku vanbračnu ćerku (12). Antićeve zvanična supruga, ćerka, sestra i sestričina oglasile su se danas i navele da "sa gnušanjem odbacuju sve navode prijave, kao i bilo kakvu pomisao insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima".

Da je protiv ambasadora Antića, koji je prošlog petka poginuo kada je pao sa litice u Lisabonu, podneta prijava za zlostavljanje devojčice u beogradskom tužilaštvu, objavljeno je u medijima danas, nakon čega se oglasilo tužilaštvo i potvrdilo tu informaciju. Nije poznato da li je došlo do bilo kakavog postupanja tužilaštva, odnosno provera navoda prijave.

S obzirom na to da je profesor Antić preminuo, prijava će sada biti odbačena.

Olivera Antića vanbračna partnerka optužila je da je duži vremenski period seksualno zlostavljao njihovu zajedničku ćerku od 12 godina, do detalja opisujući u prijavi kako je to nasilje izgledalo. Nakon što je prijava stigla do medija, oglasila se porodica profesora Antića koja je potvrdila da je on otac maloletne devojčice, ali ne i zlostavljač.

PROČITAJTE JOŠ:

Njihovo reagovanje prenosimo u celosti:

„Povodom navoda u pojedinim medijima u Srbiji da je protiv tragično preminulog profesora Olivera Antića podneta krivična prijava za zlostavljanje, naša duboko ožalošćena porodica ovim putem obaveštava javnost da sa gnušanjem odbacujemo sve što je u toj prijavi navedeno, kao i bilo kakvu pomisao, insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima. Profesor Antić je bio ljudska i profesionalna veličina, posvećen suprug i brižna očinska figura sa kojim smo decenijama živeli i uz koga smo srećno odrastali. Ni u jednom trenutku našeg života, nijednom svojim gestom, nije učinio ništa što bi kod bilo koga od nas stvorilo i najmanje zrno sumnje u njegovu čestitost i integritet.

Danas smo suočeni sa najpodlijim oblikom pokušaja iznude, koji već dugo traje, od strane osobe koja je po navodima ljudi koji je poznaju patološki lažov i manipulator najgore vrste. Naime, istina je da je Oliver Antic imao vanbračnu ćerku i to nikada nije bila tajna u porodici Antić. Vanbračnu ćerku koju smo finasijski obezbedili, kupivši joj je stan u Beogradu u kojem po našim saznanjima živi sa majkom.

Njena majka je nedvosmisleno pokazala spremnost da svoju maloletnu ćerku besprizorno iskoristi za ostvarivanje materijalne dobiti. Ona ovim lažima dodatno vređa i decu koja su stvarno zlostavljana.

Naš Oliver je tragično preminuo, noseći slomljeno srce u grudima. Njegovu čast ćemo zaštititi na sudu. Supruga, cerka, sestra i sestričina profesora Olivera Antića“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare