Foto: Privatna arhiva

Porodica dečaka Lazara A. (14) iz okoline Smedereva, čije je telo juče izvučeno iz Šarlinačkog jezera, neutešna je nakon tragedije koja ih je zadesila. Tvrde da dečak sigurno nije sam ušao u vodu, ali i da nemaju drugih detalja o tome kako se desila tragedija.

Majka dečaka za Nova.rs objašnjava šta se kobnog dana desilo.

„Obdukcija je završena, suprug i stariji sin su tamo. U utorak će verovatno biti sahrana. Pošao je kod bake, trebalo je sa sestrom da ide zajedno, rekla sam mu da sačeka sestru. Javila sam svom bratu da je Laza krenuo pešaka i da ga sačeka kod vodovoda, blizu jezera. Pozvao me je posle dva sata i rekao kako Laze nema. I ja sam ga odmah zvala, znam da nikad ne skreće nigde i ne svraća, bio je odgovoran. Nije se javio na telefon, moj suprug je odmah krenuo da ga traži“, počinje priču za Nova.rs majka dečaka, koja je skrhana bolom zbog gubitka.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Prijavili smo policiji, koja je u 10:20 uveče došla i krenula u potragu. Nije voleo vodu, jedva smo ga terali da se okupa, otpada opcija da je sam ušao u vodu. Palo nam je napamet da ga je neko kidnapovao ili napao, dosta droge je ovde u poslednje vreme. Meni je stvarno teško“, priča potrešena majka dečaka.

O stvarima koje su pronađene u blizini jezera, majka je istakla da su nađene tek kasnije, kao i da ih nije pronašla policija.

„Te stvari su tražili svi, i meštani i policija. Ja sam išla istom tom stazom. Ništa nismo našli. Njegova sestra od tetke je našla garderobu a telefon je moj suprug pronašao. A telefon je bio čist i skroz suv, a padala je kiša..“, priča majka.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kako ističe, sve te okolnosti im bude sumnju.

„Ja sam 99 posto sigurna da moje dete nije samo ušlo u vodu i da je to nešto sasvim drugo u pitanju“, tvrdi majka.

Šarlinačko jezero Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Deka dečaka se požalio na nadležne organe i njihovu, kako tvrdi, zakasnelu reakciju.

„Zakazano je bilo da dođu u pet, a došli su u 11… Kada su ga izvadili iz vode bio je samo u gaćama, majice nigde nema“, priča deka.

Pročitajte još:

Majka napominje kako se na internetu svašta pisalo i kako nije istina da se dečak svađao sa porodicom pre odlaska. Deda dečaka je istakao kako će se žaliti i reći policiji da nije u redu što nisu došli odmah i kako su se, kako tvrdi, izvlačili na probleme oko smene.

Podsetimo, telo malog Lazara izvučeno je juče iz jezera. Prema prvim informacijama obdukcije, smrt dečaka nastupila je utapanjem.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar