Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Radnica prodavnice na Novom Beogradu već neko vreme ne može da vodi normalan život, jer je Z. T. (51) proganja. Proganjač stoji ispred prodavnice, čeka je, a kupcima neretko daje pisma da daju radnici. Pisma bude jezu kod devojke, svaki dan joj prolazi u strahu, a policija ne može ništa da učini.

Koleginice nesrećne radnice ispričale su ranije za Nova.rs o čemu se radi.

„Prijavljivali smo ga i policiji, ali ne vredi. Za sada nema reakcije nadležnih. Valjda dok je fizički ne napadne ili ne otme, niko neće da reaguje. Mi smo odrasli i štitimo je, ne damo mu da priđe, izbacili smo ga nekoliko puta iz radnje. On stoji ispred i gleda, svaki dan kada ona dođe na posao. Ako to nije proganjanje, ne znam šta jeste“, ispričala je koleginica.

Pročitajte još:

Neretko šalje pisma preko kupaca. Portal Nova.rs imao je uvid u neka pisma, koja, najblaže rečeno, bude strah.

„Da li smo zajedno? Znaš li da smo se obećali i da je greh veliki da prekinemo? Želiš li brak i decu samnom? Da li hoćeš prsten od mene? Kada misliš da pređeš kod mene? Hoćemo li učiti matematiku za tvoj ispit? Da li veruješ da ne idem već dva dana? Da li to imaš drugog? Bio sam juče na razgovoru za market, spremni su da te prihvate ko rod rođenog s tim da smo ti i ja spremni da startujemo sa radom odmah! Da li si spremna za lepu promenu? Probni rad je kažu mesec dana i onda ide za stalno. Molim te dođi jer mene ovo ubija bez tebe ili ću stvarno dići ruku na sebe! Srce mi se cepa!!! Volim te anđele!!! Ljubavi, javi se!!!“, piše u jednom od mnogobrojnih pisama.

Foto:Dragan Mujan.Nova.rs

„Mila, hoćeš li prsten od mene?“, navodi se u jednom pismu.

Foto:Dragan Mujan.Nova.rs

U jednom čak ističe i da je gledao odeću za nesrećnu devojku.

„Pogledao sam i farmerke za tebe i moga brata i mene kod Starog merkatora i našao sam prelepe, moram sa tobom da odem da bi ih izabrala“, navodi se u pismu, koje je potpisano sa „zauvek tvoj mužić“.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nesrećna devojka je sve prijavila nadležnim. U svojoj izjavi istakla je da je čak pretio i da će baciti bombu.

„Priča o meni svakojake laži. Kaže da će baciti bombu na prodavnici, govoreći pred potrošačima da je preduzeće loše“, između ostalog napisala je devojka.

Ona je istakla i da njen otac zbog cele situacije mora da je dovozi i odvozi s posla.

Podsetimo, pomenuti slučaj uznemirio je javnost u Srbiji.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskog MUP, policija je izašla na teren po prijavi i sve informacije o ovom slučaju poslate su Trećem osnovnom tužilaštvu na procenu.

MUP je iz tužilaštva dobio odgovor da nema elemenata ni krivičnog dela ni prekršaja.

BONUS VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar