Hrvatska policija uhapsila je srpskog državljanina zbog sumnje da je jutros, ispred noćnog kluba na Pagu, ubio Novljanina Gorana Vlaovića (38). Ubijeni Vlaović, zvani Goro, označen je kao pripadnik “škaljarskog klana”, a prema prvim informacijama, sumnja se da je reč o naručenoj likvidaciji.

Pucnjava se dogodila ispred jednog noćnog kluba, a svedoci kažu da su videli kako Srbin puca državljaninu Crne Gore u glavu.

„Oko 6 sati primili smo dojavu kako je u Kolanjskom Gajcu na Pagu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja. Na mesto događaja su upućeni policijski službenici te je ubrzo u prostorije policije privedena osoba koja se dovodi u vezu s navedenim događajem. Ranjeni muškarac je u vozilu Hitne na putu prema bolnici preminuo. Na mestu događaja provodi se uviđaj i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja“, objavila je policija.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Napad se dogodio dok je u klubu još bilo ljudi, a prema nezvaničnim informacijama, Vlaović je i prethodnih dana boravio u pomenutom klubu.

Pretpostavlja se da je napadač neko vreme pratio kretanje Škaljarca, te je znao da će biti u lokalu.

Pročitajte još:

Način na koji je izvršeno zločin policiji ukazuje da bi to mogao da bude slučaj naručenog ubistva, odnosno o obračunu osoba iz kriminalnog miljea. Na to ukazuje i činjenica da napadač, inače Srbin, kod sebe imao pištolj s prigušivačem.

Takođe, pretpostavlja se i da je osumnjičeni neko vreme planirao ubistvo.

Da je reč o mafijaškoj likvidaciji nesumnjivo je podgrejala činjenica da je ubijeni Vlaović bio blizak “škaljarskom klanu”.

O Vlaoviću se ranijih godina malo pisalo. Poslednji put kada se njegovo ime pominjalo jeste 2013. godine, kada je osuđen zbog ubistva Beograđanina Marka P. Vesnića zvanog Buco, vođe navijača „Delija“ i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vesnić je ubijen 24. jula 2009. hicima iz pištolja u Omladinskom parku u Igalu dok je Marković upucan u levu potkolenicu. Najpre je izbila prepirka, koja je ubrzo prerasla u krvoproliće.

Motiv zločina navodno su bili novčani dugovi.

Za ubistvo se sudilo braći Roganović, Vladimiru i Dušku, ali i Vlaoviću koji se teretio za pomaganje nakon izvršenog krivičnog dela.

Jedna ekipa

Inače u to vreme kriminalna grupa iz Crne Gore još uvek nije bila podeljena na dva zavađena klana.

Naime, tek 2014.godine došlo je do račvanja jedne grupe na dva klana – “škaljarski” i “kavački”.

Sukob između grupe nastao je nakon nestanka kokaina u Španiji, a proteklih godina bukti rat između škaljaraca I kavčana. U međusobnim obračunima ubijeno je više od 50 osoba.

BONUS VIDEO: Hrvatska policija o ubistvu na ostrvu Pag

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)