Foto:shutterstock

U krvavom obračunu koji se dogodio u noći između petka i subote u Aspergu u Nemačkoj, jedan mladić (18) je ubijen, dok je drugi teško povređen.

Zbog ovog zločina, uhapšen je Amer S, poreklom iz Srbije, sin lokalnog biznismena.

Nemački mediji prenose da se pucnjava dogodila na parkingu, a da su je prijavili stanovnici. Policija je odmah izašla na lice mesta i zatekla jeziv prizor: tamo su ležala dva osamnaestogodišnjaka – jedan teško povređen, drugi već mrtav. Povređeni mladić je odmah prevezen u bolnicu.

Posle ubistva, policijski štab u formirao je specijalnu komisiju nazvanu „Gete”. Otprilike 40 policajaca sa stručnjacima iz Državne kriminalističke policije Baden-Virtemberg otvorili su istragu u svim pravcima. U potrazi je korišćen i helikopter.

Ispostavilo se da je to dalo rezultate, pa je osumnjičeni, kako je preneo Bild, uhapšen u subotu uveče. Ispostavilo se da je reč o muškarcu poreklom iz Srbije, a njegovo hapšenje bilo je kao iz filmova.

Navodi se da su specijalne snage uhapsile osumnjičenog u donjem vešu nakon što su upali u njegovu kuću.

„Ulazna vrata luksuznog porodičnog imanja provaljena su udarcem blindiranog automobila“ prenosi „Bild„, koji je i objavio saznanja da je uhapšeni Amer S, poreklom iz Srbije, sin lokalnog biznismena.

Okolnosti i motiv zločina za sada su nejasni, navodi se u saopštenju policije.

Gradonačelnik Asperga Kristijan Ajberger izjavio je da je stanovništvo grada u šoku nakon zločina.

„Ovo je nova dimenzija nasilja koju nisam mogao da zamislim. Mesto zločina, šljunkoviti parking, nalazi se u centru grada i nije bilo poznato kao tipično sastajalište mladih ljudi. Sada je važno da se ljudima vrati osećaj sigurnosti“, rekao je Ajberger.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar