Nenad Periš Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nenad Periš, otac 27-ogodišnjeg Mateja Periša iz Splita, koji je nestao tokom novogodišnje noći u Beogradu, kaže da se sa sinom poslednji put čuo 31.decembra oko 17 časova i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

PROČITAJTE JOŠ:

“Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo“, rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej došao u Beograd sa petoricom prijatelja.

Periš je rekao da će danas posle podne stići u Beograd i da će se prvo naći sa prijateljima svog sina u klubu “Gotik“ gde su slavili Novu godinu da bi, kaže, rekonstruisali ono što se dogodilo. Zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja. Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti…

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudija, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolita Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

“Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo“, rekao je Periš, pa nastavio:

„Imao je organizovan i poslovni život, završio je škole… Taj odlazak na doček Nove godine bio je prvi put da je u Beogradu“, ispričao je otac u fono izjavi.

Prema njegovim rečima, on je trebalo danas da se vrati u Split sa svojim prijateljima, sa kojima je došao kombijem u Beograd.

„Samo da ga nađem… kopni mi nada… Evo, jedan mladi momak na početku svog života… sa završenim fakultetom… Da vam kažem iskreno, puno vremena je prošlo od kada smo se poslednji put čuli, nada mi kopni… Samo da Mateju nađem, pa makar ga morao samo jednom poljubiti“, isprekidano, kroz plač i s tugom u glasu govori Matejin otac.

BONUS VIDEO: Potraga za nestalim Matejom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar