Foto: Miljana Isailović/Nova.rs/Privatna arhiva

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) farmaceutom iz Niša i dalje traje na obroncima Suve planine, u delu na kome se nalazi izletiše Bojanine vode.

Milanov otac Siniša Đorđević rekao je za naš portal da se njegog sin prethodnog dana sa posla javio oko 12 časova svojoj supruzi, sa kojom ima dva mala deteta, i popričao sa njom najnormalnije o svakodnevnim stvarima. Bio je, dodao je, srećan zbog detetovog uspeha prethodnog dana na takmičenju iz matematike.

„Popodne me je snaha pozvala i pitala da li znam gde je Milan. Uporno je pokušavala da ga pozove, telefon mu je zvonio ali se nije javljao. Krenuli smo da ga zovemo svi redom, i ja i supruga, drugovi, međutim uzalud. Pošto voli da planinari odlučili smo da ga tražimo na izletištima oko Niša gde bi mogao da bude. Njegovi drugovi su jednim kolima otišli na Kamenički vis i do Nišave, a onda su videli da Milanov sat pokazuje da je 17 ili 19 kilometara udaljen od grada, a toliko su Bojanine vode udaljene od Niša. Stariji sin i Milanovi drugovi došli su do Bojaninih voda i tu pronašli njegova kola, ali zaključana, a njega nije bilo“, kazao je Siniša.

On je kazao da su obavestili policiju i krenuli u potragu za Milanom, ali za sada nisu pronašli još nikakav trag.

Foto: Privatna arhiva

„Noćas su ga do 4 sata tražili moj stariji sin, drugovi, policija, momci iz Gorske službe spašavanja. Starijem sinu je onda bilo loše pa je morao u Hitnu pomoć. Od jutros ga svi tražimo. Došli su i Milanovi drugovi sa dronom i pregledaju teren iz vazguda. Momci iz Gorske službe spašavanja su tu sa psom i traže ga u planini. Jedna ekipa otišla je do Trema“, rekao je vidno potresen Siniša.

Prema njegovim rečima, Milan nije imao nikakvih problema u braku ili na poslu, čak naprotiv bio je srećan jer je prethodnog dana njegov sin koji je sada završava prvi razred osnovne škole, osvojio treće mesto na takmičenju iz matematike u Beogradu.

„Bilo je to veliko takmičenje, bila su i deca iz inostranstva, a unuk se vratio sa bronzanom medaljom i peharom pa smo svi bili srećni“, izjavio je Siniša.

On je rekao da očekuju da će možda doći do nekih informacija kada forenzičari budu pregledali Milanov automobil koji je i dalje na parkingu kod planinarskog doma na Bojaninim vodama. Dodao je da oni zbog eventualnih tragova nisu otvarali automobil, ali su videli da se u kolima nalaze oba Milanova telefona i privatni i službeni.

Siniša je apelovao na sve ljude koji mogu, da im pomognu da Milana što pre pronađu. U momentu nestanka na sebi je imao teget pantalone, belu košulju i braon cipele, a visok je 185 centimetara.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare