Foto: Arhiva Nova.rs

Novinarka Pinka, Ksenija Vučić i vlasnik te televizije Željko Mitrović, prvostepeno su osuđeni pred Višim sudom u Beogradu za plasiranje neistina o maloletnom D.Đ, koga su optužili da je na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete zapalio sliku ministra Šarčevića, navodi se u saopštenju njegovih roditelja Sonje i Mlađana Đorđevića, koji je i predsednik pokreta "Oslobođenje".

Kako se navodi u presudi, Ksenija Vučić, Željko Mitrović i televizija Pink dužni su da na ime nematerijalne štete, usled povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika, uplate maloletnom Đorđeviću 200.000 dinara sa zateznom kamatom. Prema rečima roditelja, a po želji njihovog sina, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, konkretno, organizaciji “Dečja radost” sa KiM.

„Da režimu Aleksandra Vučića i njegovoj medijskoj propagandi nikada i ništa nije bilo sveto, pa ni zloupotreba maloletnika za obračun sa političkim neistomišljenicama, potvrđuje upravo slučaj ove prošlogodišnje, brutalne medijske propagande protiv naše porodice, koju je predvodila lično Ksenija Vučić, bivša supruga Aleksandra Vučića, zajedno sa vlasnikom televizije Pink Željkom Mitrovićem. Na sreću onih koji još veruju u mogućnost demokratije i slobode u Srbiji, ovaj nemili događaj je dobio pozitivan epilog na sudu, jer su pomenuti tuženi, prema presudi, označeni kao krivci, čime je bar delimično zadovoljena pravda“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare