Foto: EPA/KOČA SULEJMANOVIĆ/Printscreen/RTS/MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje "valjevskoj grupi", jer je branilac jednog od optuženih, Milana Lazarevića zvanog Laza bombaš, iz protesta napustio suđenje zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Naime, Lazarević je, prema tvrdnjama advokata iz tog predmeta Nikole Jovanovića, započeo štrajk glađu u pritvoru još 12. oktobra, zbog čega je do sada izgubio oko 20 kilograma.

Lazarevića je u sudnici danas pregledao doktor koji je, procenio da on može da prati suđenje, nakon čega je njegov branilac, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, napustio suđenje, s obzirom na njegovo stanje posle više od mesec dana gladovanja, preneo je Tanjug.

Milan Lazarević Foto: MUP

Sud je Lazareviću inače obezbedio redovne preglede na VMA, ali uprkos njegovom naizgled lošem zdravstvenom stanju, doktori smatraju da su njegovi vitalni organi dobro.

Suđenje grupi treba da se nastavi u četvrtak.

Lazarević se odlučio na štrajk glađu zbog nezadovoljstva suđenjem, odnosno jer smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito, te da drugačije ne može da se izbori sa tim.

Pročitajte još:

On je vraćen u pritvor 5. oktobra nakon što je u toku pauze na suđenju otišao iz Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela – ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca. Pored Lazarevića i Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar