Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić, koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

„Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući“; navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Pročitajte još:

Dečak je odmah primljen u bolnicu.

„Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući“, navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Otac je naglasio da očekuje poziv za dečaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

„Tri meseca ne sme da se bavi sportom“, ističe dr Badić.

BONUS VIDEO: Zaplena kokaina i marihuane

Komentari

Svi komentari (0)