Niš pucnjava u centru grada Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

"Ušetao se sa igraonicu, bio je potpuno maskiran. Momak uopšte nije očekivao napad, mirno je sedeo na dvosedu kada mu je taj nepoznati muškarac prišao i ispalio mu u noge jedan hitac. Isprva smo mislili da je petarda, nismo mogli da verujemo da neko tek tako puca u nekoga", priča jedan Nišlija koji se sinoć oko ponoći zatekao na mestu ranjavanja M. M. (29).

Objašnjava da napadača ne bi prepoznao jer je bio dobro zamaskiran.

„Imao je kapuljaču, hiruršku masku i naočari, lice mu se uopšte nije videlo. Imao je na sebi tamnoplavu jaknu. Mirno je prišao momku koji je bio potpuno iznenađen. Mislim da ni on nije bio svestan da je ranjen jer mi se učinilo da će krenuti na napadača te da se predomislio tek kada je video da u ruci ima pištolj. Dobro ga znam, on godinama dolazi ovde, on je jak kao zemlja. Zato isprva nije bio ni svestan šta mu se desilo, nije jauknuo, ma ni reč nije rekao. Počeo je da krvari ja i jedan momak koji studira medicinu smo mu pružili prvu pomoć. Počeo je da pada u nesvest pa sam morao da ga ošamarim dva, tri puta da ga povratim. Hitna pomoć je došla za manje od pet minuta i odvezla ga“, navodi ovaj čovek.

Kaže da je napadač delovao profesionalno jer je vrlo brzo delovao a zatim umakao.

Pročitajte još:

„Čim ga je upucao, istrčao je napolje. Ne znam zaista šta bi moglo da bude razlog da ga napadne, možda su to neki njegovi problemi od ranije, ja u to nisam upućen. Znam ga dobro ali nisam čuo da strahuje za svoju bezbednost“, rekao je ovaj Nišlija.

Pripadnici odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Nišu nastavljaju danas uviđaj u tržnom centru u kojem je došlo do pucnjave. Trenutno se radi na izuzimanju video zapisa sa brojnih kamera koje bi trebale da pomognu identifikaciji izvršioca.

U okviru istrage ovog slučaja biće saslušan i oštećeni čim to njegovo zdravstveno stanje dozvoli. Po svemu sudeći radi se o nekoj vrsti opomene jer je napadač lako mogao da usmrti mladića da mu je to bila namera s obzirom na to da je na njega pucao iz neposredne blizine. Međutim, u ovakvim slučajevima nije retka situacija da žrtva ne sarađuje iako zna ko je napadač što policiji umnogome otežava posao.

Prema prvim saznanjima, napadnuti mladić nije osoba koja je poznato policiji po izvršenju ozbiljnijih krivičnih dela.

BONUS VIDEO: Pucnjava u centru Niša: Muškarac ranjen u nogu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar