Foto: Printscreen/Fonet

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J. Ž. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, kao i I.M. (39) i D.V. (49) koji se terete da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju.

Kako se sumnja, J. Ž. je kao odgovorno lice DOO „Zanetti corporation“, u nameri da za navedenu firmu pribavi protivpravnu imovinsku korist, u aprilu ove godine sačinio lažnu dokumentaciju u kojoj se navodi da ta firma kupuje 16 motornih vozila, a koja su bila predmet jednog stvarnog kupca iz Beograda.

J. Ž. je, kako se sumnja, doveo u zabludu nadležnu carinsku ispostavu u pogledu vlasništva nad vozilima koja su bila predmet uvoza, prisvojivši i otuđivši vozila koja je kupio i platio u inostranstvu stvarni uvoznik iz Beograda.

Pročitajte još:

Na ovaj način, stvarni uvoznik oštećen je za iznos od 54.800 evra, a koji je J. Ž. protivpravno prisvojio.

I. M. i D. V. se sumnjiče da su kao odgovorna lica DOO „Atlantic 2014“ pomogli J.Ž. u izvršenju krivičnog dela tako što su angažovani od strane prevoznika da izvrše carinjenje uvezenih vozila dostavljenu dokumentaciju njemu stavili na raspolaganje, a što je on potom koristio za sačinjavanje fiktivnih faktura o prodaji vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar