Nova.rs čekala vladiku Stefana, on nije došao na liturgiju

Podeli:
Foto: Nova.rs/Printscreen/YouTube/ Lični stav

Nedeljna liturgija u crkvi Svetog Save, na kojoj obično služi vladika Stefan Šarić, koji se pominje u slučaju otmice studenta Akademije SPC, protekla je danas bez ovog episkopa. Vernici sa kojima smo razgovarali za Nova.rs kažu da im nije poznato zbog čega vladika Stefan nije bio na bogosluženju.

Ekipa Nova.rs uputila se danas u parohijski dom Hrama Svetog Save kako bi postavila nekoliko pitanja episkopu Stefanu Šariću, zbog navoda da su dva policajca uz pomoć još jednog lica, zbog njegove ljubavne afere, otela studenta Marka Žarkova i odvela ga u Batajnicu gde su ga mučili, tražeći od njega da im odgovori kako zna da ljubavnu vezu ovog vladike.

U istražnim dokumentima se navodi da su, nakon mučenja, nesrećnog mladiću osumnjičeni skinuli jaknu, a na vrat mu stavili ličnu kartu kako bi ga fotografisali.

“Fotografisali su me kao neku lovinu, kao svoj plen”, naveo je Marko Žarkov, student akademije SPC.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tragom ovih infomracija portal Nova.rs je pokušao da direktno od vladike Stefana da dobije odgovore da li je pozvan na saslušanje i kako uopšte on gleda na ovaj događaj. Međutim, ovaj episkop, koji je inače starešina Hrama Svetog Save, danas nije bio u svojoj crkvi . Nije poznato da li je planirano negde otputovao ili se pak nije pojavio zbog našeg pisanja. U razgovoru sa vernicima, mogli smo čuti da je uobičajeno da Stefan Šarić služi liturgiju u maloj crkvi Svetog Save tik do Hrama, ukoliko ne zamenjuje partijarha u nekoj od crkava arihepiskopije Beogradsko karlovačke, s obzirom da je Irinejev vikarni episkop. ali da im nije poznato zbog čega se danas nije pojavio.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Možda je hteo da odmori, on inače mnogo radi”, rekao nam je jedan od prisutnih na liturgiji. Drugi su, međutim, bili iznenađeni time što vladika nije došao na liturgiju.

“Očekivala sam ga danas. On je nedavno bio u Umčarima, mi smo se nadali da će se pojaviti, ali eto… Nije došao”.

U jeku epidemije služio vaskršnju liturgiju, a potom se zarazio koronavirusom

Vladika Stefan nije bio na bogosluženju, kao što je to bio slučaj u aprilu, kad je u jeku epidemije koronavirusa i zabrane okupljanja, upravo Stefan Šarić služio vaskršnju litrguju u Hramu Svetog Save kojoj je prisustvalo nekoliko desetina vernika. Četiri dana kasnije, javnost je saznala da je episkop Stefan zaražen koronavirusom.

Podsetimo, vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, kojeg su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke! Tužilaštvo intezivno radi na ovom slučaju, za sada su saslušani batinaši i žrtva, a pitanje je dana kad će svoju verziju događaja morati da saopšti i ovaj visoki crkveni velikodostojnik.

Komentari

Vaš komentar