Suđenje Miki Aleksiću Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, profesoru glume koji je optužen za više silovanja i polna uznemiravanja polaznica svoje škole “Stvar srca”, zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu. Na ovom ročištu će punomoćnici, tužioci i odbrana imati pravo da postavljaju pitanja okrivljenom, dok se svedočenje Milene Radulović očekuje na narednom.

Advokat Denis Bećirić je za portal Nova.rs izjavio da za naredno ročište u Višem sudu u Beogradu, advokati imaju pripremljena pitanja za okrivljenog Miroslava Aleksića.

Pročitajte još:

“Sutra je red na nas da postavljamo pitanja Miki Aleksiću, odnosno punomoćnici, tužioci i odbrana”, rekao je advokat Bećirić i dodao:

“Odbrana je izjavila da neće imati pitanja, a kolega koji je menjao tužilju je tada izjavio da verovatno ni Tužilaštvo neće imati nikakvih pitanja, ali ko zna, možda se taj stav i promeni”.

“Mi ćemo svakako imati neka pitanja za Aleksića”, rekao je Bećirić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema saznanjima Nova.rs, glumica Milena Radulović trebalo bi da svedoči na narednom pretresu, 20. decembra.

Podsetimo, na prethodnom ročištu je Aleskić pričao o glumici Ivi Ilinčić, jednoj od oštećenih devojaka, te je svoje izlaganje nazvao „Iva Ilinčić, epizoda izgubljena u vremenu“.

Tvrdio je da je Ilinčić često menjala vremena događaja za koje se on tereti, te da je to zapravo delo njenih „iskrivljenih lažnih sećanja“.

Aleksić je detaljno osporavao sve navode tužilaštva, tvrdeći da je tužilac dopisivala izjave oštećene Ilinčić.

Miroslav Mika Aleksić Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

On je nakon pauze svoje izlaganje prebacio i na glumicu Milenu Radulović koja je prva istupila u javnost i za „Blic“ ispričala sve o silovanjima koja je doživela u pomenutoj školi glume.

Aleksić ju je optužio da je sve inscenirala kako bi „bila poznata“ i tu tačku nazvao je „selebriti Milena Radulović“.

Milena Radulović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Sudija Zoran Božović je, kao i na prethodnim ročištima, više puta upozorio Aleksića da se pridržava teme i da bude koncizan, te da ne čita izjave veštaka i oštećene. On je tokom svoje podugačke odbrane neretko vređao žrtve i citirao njihove izjave, podsmevajući se.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

BONUS VIDEO: Mika Aleksić došao u sud sa Duletom Savićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar