Foto: Miljana Isailović/Nova.rs/Privatna arhiva

Na Suvoj planini danas je nastavljena potraga Milanom Đorđevićem (41) koji je nestao u ponedeljak, nakon što je parkirao automobil „škoda“ na parkingu kod napuštenog planinarskog doma na izletištu Bojanine vode.

Potraga je tokom jučerašnjeg dana proširena sa užeg područja izletišta na čitavo područje Suve planine od sela Veta do najvišeg vrha te planine Trema koji se nalazi na 1.810 metara nadmorske visine, ali i do vrhova Sokolov kamen i Mosor.

Kako saznajemo od izvora upućenih u istragu, rekonstruisano je Milanovo kretanje tokom prepodneva, u danu kada je nestao.

„Milan je u ponedeljak oko 10 časova bio službeno u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. On radi kao zastupnik farmaceutske kuće i često je tamo odlazio zbog posla. Tamo se susreo sa nekoliko lekara i razgovarali su kao i obično o poslu. Najverovatnije se otuda i javio svojoj supruzi i rekao da zbog obaveza koje ima toga dana neće moći da pokupi mlađe dete iz vrtića. I taj razgovor sa suprugom bio je uobičajan, i ranije su se tako dogovarali ko će i kada otići po mlađe dete u vrtić“, kazao je naš sagovornik.

Tokom istrage, dodao je, utvrđeno je da Milan nije, kao što se to prvobitno mislilo otišao na Bojanine vode u popodnevnim satima, već je tamo otišao oko podneva.

„Kamere na jednoj od prodavnica u selu Jelašnica, usnimile su Milanovu „škodu“ kako prolazi putem ka Bojaninim vodama oko 11.30 časova, što znači da je na planini bio oko 12 časova. Na snimku se jasno vidi da je bio sam u kolima. Policija pokušava da pronađe ljude koji su tog prepodneva takođe bili na Bojaninim vodama, ne bi li saznali u kom pravcu se Milan uputio po izlasku iz vozila“, izjavio je naš sagovornik.

Porodica, rodbina i prijatelji u šoku su zbog Milanov nestanka i ističu da se radi o jednom ozbiljnom mladom čoveku koji ima divnu porodicu, suprugu i dva deteta, dobro plaćen posao i veliki broj prijatelj. Dan pre nestanka posebno je bio srećan jer je njegovo starije dete koje ide u prvi razred osnovne škole osvojilo treću nagradu na međunarodnom takmičenju iz matematike u Beogradu.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Siniša Đorđević, Milanov otac rekao je za naš portal, da njegov sin voli prirodu i planinarenje, ali da nikada ranije nije išao sam na planinu. Porodica se sada pribojava da nije krenuo na planinu da prošeta, ali da se okliznuo, pao i povredio tako da ne može da dozove u pomoć. U trenutku nestanka imao je na sebi pantalone, košulju i cipele koje nisu pogodne za planinarenje.

Porodicu, posebno brine to što Milan sa sobom nije poneo ni privatni, ni službeni telefon, već su pronađeni u kaseti njegovog automobila koji je ostao na parkingu na Bojaninim vodama.

Tokom jučerašnjeg prepodneva policajka uključena u potragu pronašla je pored staze koja vodi od izvora na Bojaninim vodama ka osmatračnici kutiju cigareta i upaljač, za koje su prijatelji potvrdili da pripadaju Milanu. Policija ih je preuzela kako bi se utvrdilo da na njima ne postoji još neki DNK trag osim nestalog čoveka.

U potrazi su juče učestvovali policajci, žandarmerija, pripadnici Gorske službe spašavanja, šumari, planinari i tridesetak građana, a očekuje se da i danas isto toliko ljudi traga za Milanom.

Porodica i prijatelji nadaju se da će im se priključiti i pripadnici Vojske Srbije kako bi usepli da pregledaju što veće područje.

VIDEO: Akcija MUP – hapšenje kriminalne grupe zbog trgovine ljudima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare