Foto: Privatna arhiva

Jutros oko 10:30 na magistralnom putu Užice-Zlatibor u naseljenom mestu Bela Zemlja dogodila se saobraćajka u kojoj je učestvovalo vozilo iz ministarske pratnje, kažu za Nova.rs očevici događaja. Automobil marke “audi” koji se kretao iz pravca Zlatibora, prešao je u suprotnu traku i udario u vozilo marke “fiat”. Na svu sreću, mladić L. S. koji je upravljao “fiatom”, pobegao je iz svoje trake koliko je mogao ali nije uspeo da izbegne udar automobila koji mu je munjevitom brzinom dolazio u susret.

Kako Nova.rs saznaje, “audi” se kretao pod rotacijom a udes se dogodio na delu puta gde je ograničenje 60km/h. Samo je sreća spasila život mladiću, koji je uspeo bar da izbegne čeoni sudar, saznajemo od njegovog oca Dragana Savića.

“Došao sam odmah kada sam čuo šta se desilo, trojica policajaca su me držala, inače bih odrobijao vozača da sam ga stigao. To je vozilo koje je bilo u ministrovoj pratnji. Kada sam ja stigao na Belu Zemlju oni su već otišli. Zamislite tu bahatost na puta, kada je udario u autombil mog sina, zaustavio se i sleteo sa puta tek posle 150-200 metara, kažu da se kretao brzinom 160km/h, ako ne i više, i to suprotnom kolovoznom trakom” , kaže za Nova.rs Savić.

Foto: Privatna arhiva

L.S.(20), koji je upravljao vozilom na koje je naleteo audi pod rotacijom, jutros je krenuo na Zlatibor na trening. Posle uviđaja, kako kaže njegov otac, mladiću koji je pukom srećom prošao nepovređen, policija je pisala kaznu, zbog toga što na vozilu nije imao slovo “P” jer je početnik ali se ipak snašao kao da je iskusan vozač.

“Na lice mesta i uviđaj je izašlo desetak policijskih vozila, javni tužilac, ali to se sve krije, da se ne sazna koji je ministar bio u drugom vozilu. Prema informacijama koje ja imam, a koje su tačne 99%, bahati vozač “audia” je bio u Vulinovoj pratnji”. Mom sinu, sa čijeg automobila je od siline udarca je otkinut točak, i gde je šteta totalna, policija je pisala kaznu jer na kolima nije bilo slova “P”, da ne poverujete šta je u tom trenutku njima bilo važno”, ogorčen je Savić.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar Vulin je juče boravio na Tari. Ministarstvo se, ipak, nije oglasilo o ovom udesu, a nisu odgovorili ni na pitanja o incidentu koja smo im poslali u nedelju uveče.

BONUS VIDEO: Milan Ćulibrk o Vulinovoj špijunaži ruske opozicije, naprednjačkom dežurnom krivcu i redovima od 100 evra 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare