Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pripadnici Policijske uprave u Somboru pronašli su dvadesettrogodišnjeg mladića iz Sombora osumnjičenog za tešku krađu za kojim je bila raspisana potraga i odredili zadržavanje do 12 sati dvadesetogodišnjem vozaču "mercedesa", koji se sinoć oglušio na znak patrole da zaustavi vozilo, a u kojem je osumnjičeni bio putnik.

Dvadesetogodišnjak je, i pored naredbe policijskih službenika, nastavio da vozi velikom brzinom gradskim ulicama, prošao više puta na crveno svetlo na semaforima i obilazio policijska vozila.

On se zaputio prema Bezdanu, a tokom vožnje prelazio je u kolovoznu traku namenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smera, dok nije zaustavljen tako što mu je policijsko vozilo preprečilo put.

Iz zaustavljenog „mercedesa“ je prvi izašao tridesetpetogodišnji suvozač koji je fizički nasrnuo na policijskog službenika. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pročitajte još:

Mladić koji je upravljao vozilom, po isteku zadržavanja, priveden je u Prekršajni sud u Somboru zbog nasilničke vožnje, vožnje bez izdate vozačke dozvole, odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu i drugih prekršaja. Sudija mu je izrekao kaznu zatvora od 30 dana i novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara.

Kada je vozilo zaustavljeno, policija je u njemu zatekla dvadesettrogodišnjaka, koji se sumnjiči da je 7. decembra ove godine iz porodične kuće u Somboru ukrao zlatni nakit i 15.000 evra i za kojim je bila raspisana potraga.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, krivična prijava biće podneta nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku, a biće podneta i prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji jer je kod mladića pronađen bodež.

BONUS VIDEO: Na auto-putu presretnut „audi“ pun droge