Srđan Lalić, Srdjan Lalić, policija, uviđaj, uvidja, traka
Foto: Nemanja Jovanović, Dragan Mujan, Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock/bibiphoto/MUP

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas bi trebalo da nastavi svoje svedočenje, kada će, kako je najavio, da govori o aplikaciji Skaj. Upravo zahvaljujući aplikaciji Skaj kriminalna grupe Belivuk-Miljković, koja se tereti za sedam monstruoznih ubistava, je razbijena.

Lalić je priznao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i ispričao sve o delovanju grupe, čiji je član bio. Na prethodnom pretresu trebalo je da govori o aplikaciji Skaj, međutim, on je odložen jer su advokati odbrane, odnosno Marka Miljkovića, zatražili izuzeće tužilaca.

Novi pretres je zakazan je za danas, kada bi trebalo da bude doneta odluka o izuzeću. Takođe, ukoliko zahtev odbrane bude odbijen, Lalić će nastaviti svoje svedočenje.

SKY ECC Skaj aplikacija
SKY ECC Srbija Foto:Screenshot/skyeccserbia.com

On je tokom iskaza pred Specijalnim sudom u Beogradu ispričao da je on bio distributer aplikacije Skaj za Srbiju. Lalić je izjavio da je jedno vreme bio u inostranstvu, gde se bavio drogom i tada je postao distribetor za aplikaciju Skaj.

„Otvorio sam firmu sa sedištem u Pragu. Ja sam bio vlasnik, a moj prijatelji saradnik, a kasnije i član grupe je bio direktor. Po izlasku iz zatvora Veljka i Marka posle ubistva na šinama ponovo smo stupili u kontakt i to putem Skaj aplikacije. Dogovorili smo se da se vidimo. Belivuk je bio sprečen, ali Miljković i ja smo se dogovorili da se početkom 2019. vidimo u Barseloni“, rekao je Lalić.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Lalić je najavio i da će detaljnije pričati o aplikaciji Skaj, a pretpostavlja se da će izneti nova saznanja o delovanju krimi-grupe.

Aplikacija Skaj je široko rasprostranjena među kriminalcima u Evropi.

Kako je naš portal ranije pisao, ova aplikacija zahteva proveru autentičnosti, što znači da niko ne može da pristupi porukama. Sky ne čuva poruke na memoriji uređaja, niti aplikacija zahteva pristup skladišnoj memoriji.

Pročitajte još:

Pristup ovoj aplikaciji se plaća, a licence se kreću između 600 i 2.200 evra i mogu trajati tri meseca, šest meseci ili godinu dana.

Funkcioniše tako što se kupi njihov specijalni uređaj i SIM kartica koji mogu da ispune bezbednosne zahteve. Kada dobijete uređaj i karticu, aplikacija se instalira putem uputstva koje stiže sa licencom.

Veljko Belivuk Velja Nevolja Skaj aplikacija Sky ecc
Foto:Shutterstock/Arhiva

Skaj su upravo koristili i pripadnici grupe Veljka Belivuka, koji su putem nje slali izmasakrirana tela žrtava. Grupa je „pala“ upravo kada je razbijena komunikacija preko Skaja.

Podsetimo, kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković sudi se u Specijalnom sudu u Beogradu. Optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su likvidacije, otmice, dilovanje droge i jedno silovanje.

BONUS VIDEO: Parking u Radničkoj 30 u Beogradu: Mesto gde je klan Veljka Belivuka otimao zrtve