Foto: Nova.rs, Shutterstock

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari još uvek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u jako teškom stanju

Prema informacijama koje posedujemo, devojčica je smeštena u posebnom boksu u Tiršovoj gde ima danonoćnu negu, piše Blic.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Analize su joj ispod normale. Imuni sistem joj je jako loš. Dehidrirana je i neuhranjena. Postepeno joj se uvodi hrana, ne sme odjednom – kaže izvor „Blica“.

Kako saznajemo, devojčica je tiha, povučena i slabo priča.

– Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine reči i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopšte da kaže – navodi naš sagovornik.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prema njegovim rečima, ono što budi jezu jeste što devojčicu ne mogu da pregledaju hirurzi, jer čim vidi muškarca ona počne da plače i da se brani.

– Viče, diže ruke kao da se brani. Drži se za stomak i neprestano plače čim joj priđe muška osoba. Psiholozi će u narednom periodu raditi sa njom, biće potrebno mnogo vremena da se devojčica oporavi. Najteže posledice koje će imati biće psihološke – navodi naš sagovornik.

Njenom ocu Urošu Pašajliću danas je određen pritvor do 30 dana po svim tačkama koje postoje u našem zakonodavstvu – s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Pročitajte još:

On se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem i izgovorio samo jednu rečenicu kojom je pokušao da se opravda – da je ponovo, duže vreme konzumirao narkotike i alkohol?!

Uroš je uhapšen nakon što je tri dana bio u bekstvu, kada su ga policajci u utorak popodne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gde se krio kod prijatelja.

Podsećanja radi, otac je ćerku godinama držao zatočenu u stanu, dete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod lekara.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Slučaj je rasvetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila emotivna partnerka Ivana L., koja je ispričala nadležnim organima kako je nasilnik nju, kao i njegovu ćerku, držao zatočene u stanu! On je Ivanu tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina devojčice.

Devojčica je nakon prijave odvedena kod lekara, koji su dete zatekli vidno zapušteno i izgladnelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici.

BONUS VIDEO: Porodično nasilje u Mirijevu – otac držao ćerku zatočenu u stanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare