Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ&Shutterstock

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupcima protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom odgovaranja na pitanja okrivljenih, otkrio je zbog čega je odlučio da progovori o zlodelima kriminalne grupe čiji je i sam bio član. Iako Lalić tvrdi da je kantina bila okidač, odnosno činjenica da mu nisu davali novac za hranu, postavlja se pitanje da li je jedan drugi događaj bio presudan za "prijateljstvo" između njega i Belivuka.

Odgovarajući na pitanja Veljka Belivuka, vođe kriminalne grupe i nekadašnjeg bliskog saradnika, Lalić je istakao da je bilo nekoliko razloga zbog kojih je odlučio da progovori i svedoči protiv okrivljenih.

Belivuk: Kao razlog za potpisivanje sporazuma naveo si odnosi u kavačkom klanu i drugi lični motivi, objasni?

Lalić: Bilo ih je mnogo više, evo jedan primer, nisu uplaćivali kantinu mesecima. Kriminalna grupa koja na taj način brine o svojim članovima na početku, kako onda kasnije.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Belivuk: Koji su to lični motivi?

Lalić: Može ih biti mnogo… Ne želim da mi Miljković kroji odbranu, da mi govori šta ću da pričam.

Inače, Srđan Lalić i Veljko Belivuk slovili su za bliske saradnike, a da je u jednom trenutku došlo do razlaza među njima, nesumnjivo govore pojedine situacije. Od samog početka suđenja Lalić tvrdi da je zapravo Marko Miljković vukao sve konce u klanu, te da je Belivuk više bio „harizmatični vođa“.

Da je Lalić posebno zazirao od Miljkovića nesumnjivo govori i njihovo suočavanje. Sa druge strane, sa Belivukom nije bila baš takva situacija.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

A kada je zapravo nastao raskol u odnosu Belivuka i Lalića?

Jedna situacija nesumnjivo je pokazala da nešto ne štima u odnosu njih dvojice. Na suđenju tokom decembra Lalić je izneo jedan detalj koji je ukazao na to da stvari nisu baš savršeno funkcionisale u kriminalnoj grupi.

Odgovarajući tada na pitanja Miljkovića, Lalić se dotakao izvesnog putovanja u Tursku.

„Mi smo otišli u Tursku, bila je odluka da se grupa malo smiri. Onda je Miljković osmislio za (Zdravka) Radojevića, ja sam negirao, ostao u Turskoj. Belivuk je bio sa porodicom u Turskoj, pošto je Belivuk shvatio da postoji opasnost, pisao mi je mislim da moram da idem, šta ja mislim, ja sam rekao da ne bih i shvatio da moram da krenem. Rekao si mi: „Je l ti misliš da nas Debeli ugrožava?“, a svi znaju šta ti misliš kad to kažeš. Za njegovu ženu si rekao da je krmača debela koja mu ispira mozak. Mislio sam da možeš i Veljka da likvidiraš“, rekao je Lalić na suđenju.

Marko Miljković Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Miljković ga je na to upitao zbog čega nije.

„Nisi stigao, a i on je te znao“, rekao je Lalić.

Podsetimo, kriminalna grupa koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković tereti se za niz monstruoznih likvidacija.

BONUS VIDEO: Vuk Cvijić: Nije pitanje ko je Belivukova grupa, nego ko im je omogućio da radi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar