Foto: Profimedia, Promo, Shutterstock,NBC10/Boston

Američko tužilaštvo tvrdi da je Brajan Volš (46) ubio svoju suprugu Anu Volš (39), a potom njeno telo raskomadao u podrumu kuće u kojoj su stanovali u varošici Kohaset kraj Bostona. Čuveni američki doktor, doktor Luis Šlezinger u intervjuu za San objasnio je potencijalne razloge zbog kojih se Volš odlučio na ovaj potez nakon ubistva supruge.

„Brajan je optužen da je ubio a potom raskomadao telo svoje supruge Ane, ali to ne znači da je on psihopata, već ukazuje na jeziv metod“, naglasio je psiholog koji se specijalizovao za kriminalce u intervjuu Sanu. Doktor Šlezinger, inače profesor psihologije na Džon Džai univerzitetu za krivično pravo, objasnio je zašto je Brajan, prema navodima optužnice, raskomadao telo svoje žrtve.

Pročitajte još:

Po njegovim rečima, u većini slučajeva, komadanje tela nema nikakve veze sa pravim psihičkim stanjima počinioca, već umesto toga predstavlja metod za rešavanje problema, a to je u ovom slučaju jedan od najvažnijih dokaza – telo žrtve.

„Izaći iz kuće sa mrtvim telom nije lako, veoma je teško, tako da je komadanje rešenje za to“, objašnjava Šlezinger.

Glavni razlog zašto se ubice odlučuju na komadanje svoje žrtve je da se oslobode tela, objašnjava Šlezinger.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

„Ovo se obično dešava kada se ubistvo dogodi u nečijoj kući“, kaže on.

Sledeće pitanje u glavi ubice je kako izneti telo.

„To je veoma teško, tela su velika, teška kada je neko mrtav. Dakle, ono što će uraditi ubica je da raskomadaju telo, da bi ga lakše uklonili“, objašnjava profesor Šlezinger.

On je dodao da ako žrtva bude ubijena negde daleko, na usamljenom mestu, u šumi, većina ubica bi samo ostavila telo tamo i otišla.

„Ne poznajem životnu situaciju Brajana Volša, ali nije mogao samo da izvuče telo i ubaci ga u auto“, rekao je profesor i dodao:

Brajan Volš Foto: Cohasset Police

„Na taj način ćeš biti uhvaćen. Ljudi ćete videti. Mnogo je teže nego što mislite“, naglašava psiholog.

Podsetimo, Ana Volš (37), rođena Beograđanka i majka troje dece, nestala je 1. januara ove godine, tada je poslednji put viđena u porodičnoj kući u varošici Kohaset kraj Bostona gde su živeli ona, njen suprug Brajan Volš, sada optužen za njeno ubistvo, i njihovo troje dece. Poslednji pouzdani svedok koji je video živu Anu je njihov porodični prijatelj Džem Mutlu, koji je bio na dočeku Nove godine zajedno sa Volšovima a napustio je kuću oko 1.30.

Nestanak prijavio poslodavac

Nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac, a tek potom suprug Brajan, koji je izjavio da je Ana morala hitno da odleti za Vašington gde je radila i da je pomerila avionsku kartu za let 3. januara na let za 1. januar. Ustanovljeno da se Ana nije pojavila na aerodromu niti da ju je bilo ko odvezao do aerodroma.

Potom je policija počela da ispituje Volša, koji je davao netačne i sumnjive iskaze i ispostavilo se da je lagao policiju pa je uhapšen za ometanje istrage. Policija je tada još uvek tragala za Anom Volš čiji se slučaj tada vodio kao nestanak.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Tokom istrage, u podrumu porodične kuće Volšovih pronađeni su tragovi krvi, kao i oštećen i krvav nož. Ustanovljeno je da je Brajan u periodu nestanka pretraživao na internetu pojmove kao što su: „Kako se osloboditi tela žene od 52 kilograma“, „Kako raskomadati ljudsko telo“ i druge sumnjive fraze. Takođe, policija je rekonstruisala i njegovo kretanje kobne noći i ustanovljeno je da je u jednom depou kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Policija je potom usredsredila potragu na kontejnere u blizini doma Volšovih, ali i Brajanove majke Dajana Volš, kao i na obližnje deponije. Pronađeni su novi otežavajući dokazi po Brajana Volša, poput ručna testera sa tragovima krvi i tkiva, krpara natopljena krvlju, ambalaža sredstava za čišćenje, zaštitno odelo koje na spoljašnjosti ima tragove krvi a na unutrašnjem delu DNK Brjana Volša.

Brajan Volš je 17. januara optužen za ubistvo.

Pred sudom će se pojaviti 9. februara.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović, prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare