Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović rekla je da je zbog stresa izazvanog psihičkim zlostavljanjem bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića imala sedam teških operacija i da je jedva preživela.

U intervju za Objektiv, Hraklović je, između ostalog, govorila i o prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića, aferi „Jovanjica“, Belivukovom klanu, sukobu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, i drugim aferama iznoseći svoju verziju događaja koji su godinama potresali javnost.

„U maju 2019. godine meni je puklo debelo crevo. Od maja 2019. godine do kraja oktobra 2020. imala sam sedam teških operacija, jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa“, rekla je ona.

Dodala je da je zbog tih operacija drastično smršala, izgubila je „jedno 15 kilograma“ i da joj se zbog toga fizički izgled dosta promenio.

Hrkalović je negirala da je izvršila hiruške intervencije radi promene ličnog opisa.

„Ja svoje lice volim i nema tog razloga da bih ga promenila“, istakla je ona.

Govoreći o operacijama, navela je da je zbog njih prvih godinu i po dana bila vezana za krevet.

„Imala sam i sepsu, bilo je tu pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija. Na kraju mi je život spasio dr Zoran Krivokapić  i njegov kolega Goran Barišić. Poslednja operacija je bila 27. oktobra 2020. godine, tad sam se potpuno oporavila i dobro sam“, rekla je bivša državna sekretarka u MUP-u.

Paralelno sam htela da počnem da radim ali je, kako je navela, bila onemogućena jer je svakih par meseci bila nova operacija, a oporavak od svake prethodne trajao je i do mesec dana.

„Tih prvih godinu i po dana mi je prošlo u operacijama i spremanju doktorata“, rekla je.

Prema njenim rečima, stres zbog kojeg je imala sedam operacije nije bio zbog posla.

„Meni je stres proizvodila percepcija nepravde i to psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i koje je imalo svoju kulminaciju od 2018. pa nadalje“, navela je Hrkalović.

Naša neslaganja su bila sve veća i veća, odnosno moja neslaganja sa njegovim potezima i razmišljanjima, rekla je ona, dodajući da su kontakt nastavili i posle njenog odlaska.

Podsetimo, bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.

Hrkalovićki je 6. juna ukinut kućni pritvor koji je zamenjen zabranom napuštanja zemlje, a njoj je oduzet pasoš. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.

***

BONUS VIDEO: Vladimir Đukanović o ukidanju kućnog pritvora Dijani Hrkalović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare