Foto:GERARD JULIEN / AFP / Profimedia, Shutterstock

Francuska policija je u dve odvojene akcije uhapsila dvojicu državljana Srbije zbog sumnje da su prevozili narkotike, a tom prilikom zaplenjeno je oko 50 kilograma marihuane. Interesantno je da su Srbi “pali” s gotovo istom količinom narkotika kod sebe, pred policajcima su izneli identične odbrane, a francuski istražni organi ispituju za koga su osumnjičeni radili i da li su pripadali istoj kriminalnog grupi.

Kod oba vozača iz Srbije pronađena je ista količina marihuane, koja je dovezena iz Španije i koja je bila sakrivena na identičnim mestima u njihovim automobilima.

Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Prvi Srbin uhapšen je 7. oktobra u automobilu „audi A5“ i kod njega je nađeno 24,2 kilograma marihuane sakrivene između zadnjeg sedišta i gepeka, dok je drugi Srbin uhapšen nedelju dana kasnije u „mercedesu“ i kod njega je, takođe, nađeno 24,3 kilograma marihuane.

Obojica Srba imali su identične odbrane u policiji, a tvrdili su da su siromašni i da su zbog toga prihvatili ovaj „posao“.

Ilustracija Foto: MUP Srbija

Ubrzo je otkriveno da su zapravo dugo boravili u Španiji, što je odmah izazvalo sumnju kod policajaca. Pretpostavlja se da su Srbi bili angažovani za prevoz droge, s obzirom da su obojica imali gotovo identičnu količinu kod sebe.

Pročitajte još:

Takođe, njihove odbrane nesumnjivo su ukazale na to da je zapravo reč o jednoj kriminalnoj grupi, te da im je, u slučaju hapšenja, rečeno šta da kažu.

“Ne isključuje se mogućnost ni da je reč o Srbima koji su angažovani kako bi obavljali sitne poslove poput prenosa droge”, ističe izvor i dodaje da je uglavnom reč o ljudima koji iza sebe nemaju dosijee, a kojima je potrebna veća svota novca.

Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Inače, ovo ne bi bio prvi put da se Srbi angažuju za takve poslove, kada je reč o trgovini narkoticima. Tako godinama unazad srpski državljani odlaze u Španiju i tamo rade na plantažama droge kao čuvari i uzgajivači.

Za to dobijaju velike novčane iznose, a mahom se iz Srbije vrbuju ljudi koji nemaju krivični dosije i time ne skreću pažnju na sebe.

VIDEO: Policijska akcija hapšenja i zaplene 30 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar