Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Telo koje je sinoć pronađeno kraj pruge u niškom selu Mezgraja je identifikovano na osnovu ličnih dokumenata a kako saznajemo, radi se o osamdesetogodišnjem Nišliji čiji je nestanak prijavljen policiji.

„Prilikom pregleda odeće leša pronađena je lična dokumentacija na osnovu koje je ustanovljeno da se radi o Nišliji S.S. čiji je nestanak policiji prijavljen 31.10. ove godine“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za sada nema informacija o uzroku smrti, leš je upućen na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Leš je pronašla meštanka Mezgraje Mimica Arsovski juče popodne kada je krenula da obiđe njivu sa usevima.

„Uvek idem prugom jer mi je tako najlakše da stignem do njive ali je naišao voz pa sam sišla sa šina. Sa mnom je bio i moj pas koji je u jednom trenutku otrčao u žbunje pa sam ga izgubila iz vida. Krenula sam da ga potražim, gledala sam okolo kada sam ugledala ljudsku lobanju. Prišla sam da bolje pogledam, htela sam da budem sigurna o čemu se radi jer sam već odlučila da pozovem policiju, pa nisam želela da izazovem lažnu uzbunu. Ispostavilo se da sam bila u pravu, videla sam kompletan skelet, na njemu je bila odeća. Sve ukazuje da taj čovek nije tako skoro preminuo“, opisuje Mimica stravičan pronalazak.

Dodaje da iako živi relativno blizu mesta gde je čovek skončao, kako kaže, nije primetila ništa sumnjivo što bi moglo da rasvetli ovu misteriju.

„Priznajem, mnogo sam se uplašila, jedva sam se pribrala da pozovem policiju, znam da je to dužnost svakog građanina. Odvela sam ih do tog mesta i pokazala im telo. Zaista ne znam ništa više, iz Mezgraje niko nije nestao tako da taj čovek mora biti iz nekog drugog mesta. Čula sam nekog iz Hitne pomoći da je pomenuo da je jedan meštanin Popovca nestao u avgustu, da bi to možda mogao da bude on“, kazala je ova žiteljka Mezgraje.

Ovo je drugi kostur koji je pronađen u Nišu za manje od dva meseca. Krajem oktobra u ataru sela Pasi Poljana ratar Zvonko Milić je prilikom obavljanja jesenje setve, pronašao neidentifikovane kosti. Međutim, za razliku od onog otkrivenog u Mezgraji, nisu otkrivena ni dokumenta niti bilo šta drugo što bi pomoglo identifikaciji a poređenje biološkog materijala sa srodnicima tri nestale osobe, nije dalo poklapanje.

BONUS VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar