Foto: Printscreen Facebook

Gotovo četiri meseca prošlo je otkako je Ivanu Krivokapić (26), u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Mirijevo, ubio njen momak Jetmir Gočaj (24) i nestao bez traga. Sredinom januara je za njim raspisana i međunarodna poternica, imajući u vidu da je Gočaj crnogorski državljanin, međutim ni to nije urodilo plodom jer kada je crnogorska policija zakucala na njegova vrata, u selu Vusanje kod Gusinja, on nije bio tamo. Utvrđeno je da je Gočaj odmah nakon zločina napustio Srbiju.

Ubistvo nesrećne devojke Ivane Krivokapić šokiralo je javnost 24. decembra 2022. godine.

Srbijom se pronela vest da je 24-godišnja studentkinja Ivana Krivokapić pronađena mrtva u iznajmljenom stanu u Mirijevu, sa vidnim povredama na telu. Pronašla su je braća, koja su u njenu zgradu došla videvši da se Ivana duže vreme ne javlja. Kako im niko nije otvarao vrata, odlučili su da provale, a potom su unutra zatekli jezivu scenu – Ivana je ležala na krevetu, sa dopola podignutom bluzom i spuštenim pantalonama.

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Odmah je bilo jasno da je po sredi zločin, a da ga je počinio neko koga je Ivana poznavala i verovala mu, moglo se zaključiti na osnovu toga što je nije bilo tragova provala, a vrata stana su bila zaključana sa spoljne strane. Veruje se da je ubica odneo ključ sa sobom.

U međuvremenu, dok se još nije znalo da je za ubistvo osumnjičen njen momak, Gočaj je na svojim profilima na društvenim mrežama počeo da objavljuje njene fotografije i potresne oproštajne poruke, a novinari su sa njim stupili u kontak verujući da je reč o Ivaninom prijatelju koji zaista žali zbog smrti mlade devojke. Zbog toga je pravi šok usledilo kada je nekoliko dana kasnije obnarodovano da je za ubistvo osumnjičen upravo on, Jetmir Gočaj.

Foto:facebook

Od tog dana Gočaj prestaje da se javlja novinarima na poruke, uklanja sve objave sa društvenih mreža koje se tiču Ivane Krivokapić i nestaje bez traga. Imajući u vidu da je reč o državljaninu Crne Gore, za njim je raspisana međunarodna poternica, pa su mu tako crnogorski policajci i konačno pokucali na vrata. Međutim, već je bilo kasno jer Gočaja, makar kako su rekli meštani malog sela pretežno albanskog stanovništva, danima nisu videli.

Sumnja se da je pobegao na Kosovo

Imajući u vidu Jetmirovo albansko poreklo, ali i činjenicu da mu brojna rodbina stanuje na Kosovu i Metohiji, u okolini Peći, odmah se posumnjalo da se upravo tu i krije. Prema drugom scenariu, uzimajući u obzir da je Jetmir planinski vodič, sumnja se da je utočište potražio u nekoj od planina. U oba slučaja policija do danas nije uspela da locira i privede osumnjičenog Jetmira.

Motiv ljubomora

U međuvremenu, uspeli su da rekonstruišu šta se kobne noći dogodilo u stanu u kom je Ivana boravila. Veruje se da je Ivana ubijena u periodu između 00.37 i 5.30 ujutru. Kako se sumnja, Gočaj joj je presudio tako što ju je ugušio, a veruje se da je motiv ljubomora. Tužilaštvo je preciziralo i da je Jetmir 12 dana pre ubistva boravio u Ivaninom stanu, a kobnog dana došlo je do svađe između njih dvoje, tokom koje joj je rukama stezao nos i usta dok nije izdahnula. Kada je preminula on je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije, naveli su iz Tužilaštva.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pozivao prijatelje da sebi obezbedi alibi

Gočaj je, prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, 23. decembra, nakon što je presudio Ivani, krenuo redom da kontaktira sa prijateljima koji žive u Beogradu. Reč je o ljudima koje Jetmir poznaje sa planinarskih tura. Insistirao je da se sastanu sa njim, a kod nekih se navodno raspitivao da li mogu da mu „završe marihuanu“.

***

Bonus video: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo na pumpi u Rušnju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar