Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Facebook

Života M. (61), vozač autobusa GSP "Beograd" sa linije 56, koji je večeras preminuo u toku vožnje, poslednjim atomom snage sprečio je još veću tragediju i usmerio je autobs ka zidu auto-placa na uglu Trgovačke i Ulice braće Vučković, kako bi ga zaustavio.

Vozač GSP „Beograd“ Ž. M. preminuo je večeras za volanom autobusa sa linije 56 u beogradskom naselju Žarkovo u jednoj od najprometnijih ulica, Trgovačkoj. U udesu je povređeno nekoliko putnika koji su prevezeni kolima Hitne pomoći, ali u pitanju su lakše povrede. U udesu su osim autobusa, oštećena još vozila. Bilans je mogao da bude mnogo teži, da Ž. M. koji ima 27 godina staža, poslednjim atomima snage nije učinio herojsko delo. On je na raskrsnici Trgovačke i Ulice Braće Vučković usmerio vozilo u zid obližnjeg auto-placa i tamo se zaustavio. Da je zglobni autobus nastavio niz Trgovačku, ko zna kakve bi sve posledice bile.

Pročitajte još:

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, vozač je preminuo od posledica srčanog udara. Na mestu nesreće se moglo čuti da se on tog dana žalio da se oseća loše.

„Zvao je tokom vožnje nekog telefonom i požalio mu se da se loše oseća. Rekli su mu da doveze autobus do okretnice, ali eto, nije stigao. Znala sam ga lično, ja sam vozila tramvaj, a on autobus, jadni Žile“, rekla je sagobornica Nova.rs.

Foto: Facebook

Na mesto nesreće došla je i porodica preminulog vozača i scene su bile potresne. Njegova supruga je glasno plakala i dozivala muža.

„Žile, Žile moj, bio si najbolji čovek…. Prokleta bila ta šipka od koje nisi mogao da se odvojiš“, promuklim glasom je vikala njegova supruga, kojoj je u jednom trenutku pozlilo pa se srušila pored slupanog autobusa.

Iz kabine, sa sedišta gde je sedeo Ž.M. mlađe ženske osobe, najverovatnije ćerke, iznele su njegove lične stvari, jaknu, patike, peškir.

Moglo se čuti da je on tokom karijere već imao jednu saobraćajnu nezgodu, kao i da mu se jednom, tokom vožnje zapalio autobus.

Saobraćaj u tom delu Beograda jedno vreme je bio u skoro potpunom kolapsu, ali su policija i GSP uspeli sve prilično brzo da raščiste.

***

BONUS VIDEO: Oštećni autobus u Žarkovu u kom je preminuo vozač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare