Foto:shutterstock.; Vladislav Mitić/Nova.rs; privatna arhiva facebook

Nemanja Bojović (35) zvani Hemija i Nikola K. ranjeni su sinoć u pucnjavi u Zemunu, u Železničkoj ulici. Bojović je sin poznatog beogradskog kriminalca Gorana Bojovića zvanog Amonijak, koji je ubijen 1992. godine. Po uzoru na oca, Nemanja je krenuo putem beogradskog podzemlja, a može se videti da je bio blizak sa ubijenim navijačima Ljubomirom Kićom Markovićem, kao i Veliborom Dunjićem.

Amonijakov sin ima bogat kriminalni dosije, osuđivan je zbog trgovine narkoticima, pokušaja ubistva, reketa, razbojništva. Policja ga je svojevremeno uhapsila sa izvesnom količinom kokaina i spida.

Nemanja Bojović je i aktivni navijač Partizana i to među vodećim članovima navijačke frakcije Zabranjeni. U medijima slovi za vođu „novog zemunskog klana“, a pretpostavlja se da je zbog toga jer je njegov otac Amonijak važio za istaknutog Zemunca.

Policija je sinoć raspisala akciju Vihor, kada su blokirane sve važnije saobraćajnice u gradu.

Nije poznat motiv pucnjave i da li to ima veze sa sukobima među navijačkim grupama ili je u pitanju sukob oko trgovine narkoticima.

Pročitajte još:

Bojović je uhapšen 2008. godine zbog osnivanja kriminalne grupe za prodaju narkotika, a u pitanju je bila velika policijska akcija kada je Velibor Dunjić uhapšen u Švajcarskoj zbog prebijanja Andrije Čorugića.

Foto: Facebook/privatna arhiva

Ovo nije prvi put da se Nemanja Bojović našao na meti napada.

Foto: Facebook/privatna arhiva

Kako se vidi na njegovim društvenim mrežama, bio je blizak sa ljudima iz podzemlja, a viđen je u izlascima sa poznatim navijačima i kriminalcima, među kojima su ubijeni Ljubomir Kića Marković i Velibor Dunjić.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Karaburmi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare