Sokolj Haljiljija Foto: Kosovska policija

Kosovska policija zatražila je pomoć građana u pronalaženju Sokolja Haljiljija (Sokol Halili), koji je osumnjičen da je sinoć ispred ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini ubio trudnu suprugu.

Zahtevom za saradnju, uz koji je priložena i fotografija osumnjičenog, policija je zamolila sve one koji imaju bilo kakve informacije koje bi mogle da dovedu do identifikacije lokacije osumnjičenog da im se jave na 192, prenosi KoSSev.

Pročitajte još:

„Osumnjičeni Sokolj Haljilji, rođen 07.05.1991. godine u Donjem Godancu, opština Štimlje, traži se za teško ubistvo koje se dogodilo 30.11.2022. godine u Prištini“, navodi se u saopštenju policije.

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini sinoć je pronađeno beživotno telo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iste večeri iz Kosovske policije za prištinske medije. Ujedno je kosovki premijer saopštio da je reč o trudnoj ženi, koju je ubio suprug.

„Oko 18.00 časova dobili smo informaciju o beživotnom telu u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina“, kazala je sinoć portparolka policije Fljora (Flora) Ahmeti.

Prema navodima medija, 35-godišnja žena, koja je čekala porođaj u klinici, istu je napustila da bi nešto kupila, a kada se vraćala srela je svog supruga, sa kojim je „na ivici razvoda“. On je potom izvukao pištolj i upucao je tri puta.

Haljilji je, kako prenose mediji, više puta vršio fizičko i psihičko nasilje nad ubijenom H. M, što je i bio razlog pokretanja brakorazvodnog postupka.

Sestra žrtve sinoć je za T7 takođe kazala da su supružnici i ranije imali problema, te da je Haljilji uvek kod kuće držao pištolj i nož.

H. M. je Haljiljija napustila uz pomoć policije, a imala je i nalog za zaštitu koji je izdao Osnovni sud u Uroševci. Kako ovaj sud navodi, nalog je izdat 13. septembra ove godine i važi dooo 13. marta 2023.

Protiv Haljiljija u avgustu ove godine podignuta je i optužnica za zastrašivanje H. M, za koje se, kako je naveo Osnovni sud u Uroševcu, izjasnio nevinim.

Mesec dana kasnije, odnosno u septembru proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu zbog posedovanja oružja bez dozvole.

Kosovka ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) kazala je danas u izjavi za medije da će zbog ovog slučaja biti smena i ostavki.

„Onog trenutka kada propust institucije, karika koja je zakazala, bude identifikovana, odgovorno lice će podneti ostavku. Svi mi na pozicijama na kojima se nalazimo imamo odgovornosti u skladu sa zakonima na snazi. Nadležnosti su odvojene, ali garantujem da ako vidimo da je neko podbacio, biće ostavke, biće razrešenja. Ali imajte na umu da su i u prošlim slučajevima tražene ostavke i razrešenja kada tužilaštvo nije uspelo. Nema ostavke, nema otkaza. A ovaj nemar ohrabruje kriminalce, ubice“, rekla je ona.

Hadžiju je kazala i da kada bude sprovedena reforma pravosuđa „neće biti tužilaca i sudija koji ne obavljaju svoje dužnosti“.

BONUS VIDEO: Pala srpska kriminalna grupa, hapšenja u 3 evropske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar