Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Jadranka Ćetković

Danas je u popodnevnim časovima u Ulici Vlade Obradovića Kamenog u Ugrinovcima ubijen Beranac Dražen D. (33). On je crnogorskoj policiji odranije poznat zbog šverca preko 200 kilograma marihuane, ali i srpskoj zbog pljačke menjačnice.

Prema ranijim informacijama koje su objavile „Vijesti„, Beranac Dražen D. uhapšen je 23. marta 2019. godine na Graničnom prelazu Ranče, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno oko 216,4 kilograma marihuane.

Pročitajte još:

Za to delo je, u novembru 2019. godine, osuđen na pet godina zatvora, nakon čega mu je ukinut pritvor. Prvostepenu presudu je ukinuo Apelacioni sud.

Drogu je navodno kupio radi dalje prodaje u Srbiji, a pronašli su je carinici i policajci na izlazu iz Crne Gore kontrolišući “mercedes – sprinter” kojim je on upravljao.

Foto: Jadranka Ćetković

„Trapava“ pljačka menjačnice u Beogradu

U međuvremenu, Dražen je 3. juna u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na 18 meseci zatvora zbog pljačke mjenjačnice. Istog dana, sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je Deleviću produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, što je bio razlog da mu se u Bijelom Polju sudi u odsustvu.

Prema optužnici Prvog osnonog javnog tužilaštva u Beogradu, Beranac je 3. februara u Beogradu, u Balkanskoj ulici, u mjenjačnici “Don Čikago” pretnjom da će napasti radnika menjačnice, oduzeo ukupno 3.860 evra.

On je oko 7.30 časova ušao u menjačnicu sa crnom epidemiološkom maskom, kapom i rukavicama.

Dražen D. je prišao pultu i iz ranca izvukao pištolj. Uperio ga je prema radniku menjačnice i uzviknuo: “Pljačka, daj pare”, nakon čega se radnik pomerio od pulta u nameri da aktivira alarm. Videvši to, Dražen je zavukao ruku ispod zaštitnog pulta gde se nalazio novac i oduzeo 3.915 evra, nakon čega je pobegao niz Ulicu Admirala Geprata.

Tokom bekstva iz menjačnice, ispale su mu dve novčanice od 50 i 5 evra, nakon čega je sa sebe skinuo jaknu, trenrku, rukavice, vunenu kapu i ostao u svetloplavoj trenerci i prsluku iste boje.

Pljačkaš je potom zaustavio taksi i odvezao se do Hrama Svetog Save gde se sastao sa još dve osobe odakle su se uputili prema Crnoj Gori.

Uhapšeni su u Novom Pazaru kada je policija kod Dražena pronašla  2.800 evra i 400 franaka, kao i pištolj.

Lekarskim pregledima izbegavao suđenja

Viši sud u Bijelom Polju razmatrao je predlog Tužilaštva da se odredi pritvor Berancu Draženu D, optuženom zbog šverca više od 200 kilograma marihuane.

Njegov advokat tražio je odlaganje pretresa tokom novembra, “jer je Delević imao bolove u oku”. Tada im je dostavio i izveštaj lekara specijalističke oftalmološke ordinacije u kom piše da je Draženu D. navodno evidentirano prisustvo stranog tela u oku, zbog čega je imao bolove.

Podsetimo, Beranac Dražen D. ubijen je danas u Ugrinovcima kada je B.T. (24) ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u njega dok se sedeo u BMW-u x6 nakon čega se sam predao policiji.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema ranijem pisanju našeg portala, ubica je živeo u Ulici Vlade Obradovića Kamenog, u iznajmljenom stanu, a navodno je radio u Batajnici koja se bavi proizvodnjom sijalica.

***

BONUS VIDEO: Ugrinovci ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare