Foto: Matthew Mirabelli / AFP / Profimedia, Facebook

Milica K. (29), državljanka Francuske rodom iz Obrenovca za koju se verovalo da je žrtva oružane pljačke na Malti, uhapšena je zbog sumnje da je učestvovala u razbojništvu. Pored Milice, uhapšeni su i srpski državljani Viktor M. (39) i Vladimir P. (26), a vlasti na Malti odredile su pritvor za svo troje.

Kako prenosi Malta Today, jedan od učesnika uhapšen samo nekoliko minuta nakon pljačke. Nije objavljen indentitet te osobe, kao ni kada su uhapšeni ostali učesnici pljačke.

„Sumnja se da je 26-godišnjak ušao u stan na trgu Toni Bajada u Nakaru, gde žive Holanđanin (42) i Milica (29). Navodno ih je razbojnik, državljanin Srbije, vezao i od njih tražio novac, preteći im pištoljem. Držao ih je na nišanu dok ih nije opljačkao“, prenose mediji sa Malte.

Kako navode, policija je saopštila da je osumnjičeni pored pištolja kod sebe imao i nož kojim je ranio Holanđanina. Nakon što je iz kuće uzeo novac i druge dragocenosti i stavio ih u ranac, pobegao je sa lica mesta. Nekoliko minuta nakon prijave, policija je u blizini uočila muškarca koji odgovara opisu.

Glumila da i nju pljačkaju, a namestila verenika

Međutim, usledio je filmski obrt pošto je policija lisice na ruke stavila i državljanki Francuske, odnosno Milici K., za koju se sumnja da je tipovala svog partnera. Inače, tokom pljačke, iz koje su lopovi odneli plen od oko 2.300 evra, i ona je bila vezana i glumila je veliki šok, kao i da je u strahu.

Pročitajte još:

Viktoru M., Vladimiru P. i Milici K., kako navode mediji sa Malte, određen je pritvor.

„Svi su negirali krivicu, ali njihovi branioci nisu tražili da im bude određena kaucija i oni ostaju u pritvoru“, navode mediji.

Foto: Facebook

„Istraga je pokazala da je žena koja je živela u stanu s Holanđaninom zapravo saučesnik i da je sa dvojicom osumnjičenih muškaraca imala dogovor da opljačkaju njenog partnera, koji je tokom drame u stanu teško ranjen nožem“, naveli su istražitelji.

Osim za učešće u pljački svog partnera, Milica K. se sumnjiči i za lažnu prijavu policiji, kao i za skrivanje dokaza.

Njen saučesnik Viktor M., kom je najverovatnije prethodno dala instrukcije o tome kako da uđe u stan u kome živi sa verenikom, ali i gde da traži dragocenosti, uhapšen je ubrzo posle pljačke.

Mediji sa Malte prenose i da je osumnjičena Milica K. plakala dok su je policajci sprovodili u sud.

„Delovalo je kao da se jako uzrujala i da nije očekivala da će doći do ovog obrta, da od žrtve za svega nekoliko sati postane osumnjičena i glavni tiper za pljačku svog emotivnog partnera“, navodi izvor.

Sud je odredio pritvor za tri osobe zbog optužbi da su ranije ove nedelje držale čoveka na nišanu, u pljački u kojoj je žrtva teško povređena.

BONUS VIDEO: Trojica državljana Srbije uhapšena zbog krijumčarenja Turaka u EU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare